Monday, June 10, 2024

Karjala 5,2

Nimi: Karjala 5,2
Päritolu: Soome (Helsingi)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Lager
Hind: Isa andis. Aitäh!
Eelhäälestus: Ma vist ei olegi Karjalat jooma sattunud, sest kuna üldiselt müüakse seda Eestis vist kasti mõõdus. Esimesed mälestused selle õlle olemasolust on 90-nendatest kui sai õllepurke kogutud, siis oli ka Karjala purk olemas. Aga hetkel loodan joodavat masslaagrit. 
Värvus: tumedam kuldne.
EBC: 12
Vaht: Ilus veerandklaasine vahumüts tekkis. vajub rahulikus tempos.
IBU: 21

Aroom: Aroom on laager õllele omaselt tagasihoidlik, ent kerge humala hingus on siiski olemas. Võiks ütelda, et seda aroomi on üle keskmise masslaagri taseme.

Maitse: Maitse reedab, et õlleke on veidi kangem laager õlleke, näiteks võrreldes A.Le Coq - Specialiga, mis mõjub maitselt lahjemana kui tegelikult on. Humalat on maitses normaalselt, aga jah selline kerge kangema õlle tundmus on maitses. Samas on maitsetki veidi rohkem kui keskmisel masslaagril. Võiks isegi ütelda, et tal on mingil määral oma nägu olemas. Sellist masslaagrit võiks isegi aegajalt juua. Normaalselt joodav õlleke.

Kokkuvõte: Laias laastus täiesti joodav õlu. Veidi see kange õlle tunne tekitab kahtlusi, samas ilmselt selle tõttu on tal ka veidi rohkem maitset. Nagu mainisin, et hetkel tundub tal suisa oma nägu olemas olema, mis on masslaagri puhul juba väga hea märk. Lemmikut hulka ta ei tõuse ja kuna teda meil väga saada ka pole, siis lähiajal temaga ilmselt rohkem ei kohtu, aga eemale ma temast ka kindlasti hoidma ei hakka. 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Minu mäletamist mööda on sellel õllel ka erinevaid purgikujundusi.
Hetkel on Karjala õllena Soomes müügis 3 erineva kangusega varianti. 0,0, 5,2 ja 8,0.
Toodab siis teda Soome joogitootja Hartwall.

1 comment:

  1. Kunagi oli mul ka kohver Karjalat. Peale viiendat purki hakkas selline imelik tummine mekk taustal häirima ja kohver jäigi mitmeks nädalaks poolikuks.

    ReplyDelete