Thursday, June 20, 2024

Sori Brewing - Mummon Berry Sour

Nimi: Sori Brewing - Mummon Berry Sour
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Sour
Hind: 2€ (Laomüük)
Eelhäälestus: Mul läks mitu hetke aega selle nime lahti hammustamiseks. Ning siis meenus, et Sori tegemiste taga on soomlased ja pilt sai selgeks. Pole ammu ühtegi Souri joonud ja arvustanud. Ootan midagi marjast ja ehk mitte liiga haput.    
Värvus: Punane (nagu vanaema tehtud punasesõstra mahl)
EBC: ?
Vaht: Kena roosakas vahuke tekkis mõne hetke püsis ja siis korraga haihtus.
IBU: ?

Aroom: Valdes ulatus ninna hapukaid marju. Üle klaasi serva on ehtne vaarika mahl. Jõuliselt vaarikane ja kerge hapuka hoiatusega.

Maitse: Ohoohohoo! Ütleme nii, et minu lootus mitte liiga haput leida purunes esimese sõõmu alguses. See on ikka jõhkralt hapu, nii et hambad krigisevad peale sõõmu. Aga ka jõuliselt vaarikane. See vaarikas on ilmselt mustikad ära söönud, sest neid on ainult mingi lõppmaitse viimase osa juures seinapeal tapeedi alt veidi näha, ometi on koostisenimekirjas mustikad esimesed. See on ikka nii hapu, et äratab ilmselt surnudki üles, aga üldiselt see hapukus muudab teiste maitsete tundmise võimatuks, aga siin on see hapu selgelt vaarikate näoga. Jääb vaid küsimus kust nad nii hapusid vaarikaid said? Värskendav mahlane ja HAPU!

Kokkuvõte: Tegelikult on suvel sellised hapukad keerutised täitsa tänuväärsed janu kustutajad. Muidugi üldiselt mulle meeldib kui sourid, lambicud ja gosed ei ole nii hapud, aga hooti mõni selline hullar on ka tore ära limpsata. Seda väga selget ja tugevat vaarikat võib siin küll esile tõsta. Ja kokkuvõtvalt võib ütelda, et minu vanaemade aedades nii hapusid vaarikaid ei kasvanud. See õlu on vaarikane ja HAPU! 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Proovitud partii: 698B
Valmistamisel on kasutatud mustikaid, vaarikaid ja bourbon vaniljet.
Pudeli peal on selline tekst: "This brew is like a sip of summer at grandma's, bursting with the sun-kissed sweetness of blueberries and the vibrant tang of raspberries. It's a timeless embrace of fruity delight that'll transport you to simpler times with every sip. Raise your glass to Granny's love in a can – a berrylicious journey through memory lane!"
PS! Mummo tähendab soome keeles vanaema.

Nende koduleht ei räägi kahjuks õlledest midagi. Ka e-poodi neil hetkel ei ole.

Tootja infot: Koduleht õllede kohta infot ei evi.

No comments:

Post a Comment