Wednesday, June 5, 2024

Põhjala - Tume Laager

Nimi: Põhjala - Tume Laager
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: 11,7°
Tüüp: Dark Lager 
Hind: 1,69€ + pant
Eelhäälestus: Selle sarja Punane Laager ja lihtsalt Laager õlu olid täitsa joodavad õlled. Ei midagi erilist aga sellised tublid neljalised. Loodan, et see tase jätkub. Loomulikult olen valmis üllatuseks, aga tumeda laager õlle puhul ootuseid väga kõrgeks ei kruvi.
Värvus: Mustjaspruun.
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks päris viisakalt ja seda sai umbes pool klaasi. Püsib täitsa normaalselt.
IBU: 40 (Ohhoo!)

Aroom: Aroom on kergelt karamelline ja viljane, ehk siis linnaseline.

Maitse: Tohohh, olemus on törts rammusam kui ootasin. Maitse algab sellise jõulise mõrkjaks kõrbenud karamelliga, mis annab õllele tublisti keha. See vajub juba veidi rohkem sellisek kergelt röstiseks tundmuseks, aga mõrkjus jääb mängima. Lõppmaitse on selline mahemõrkjas vajumine. tundub, et see nende IBU väärtus võib suhteliselt õiges kohas olla. Või noh kindlasti on, aga selles õlles pääseb ka mõrkjus esile. Pean tõdema et olen meeldivalt üllatunud. Mõnusalt joodav Tume Lager õlu, mis veidi eristub omasugustest.

Kokkuvõte: Ei tea, kas asi on selles, et läksin madala latiga katsele, aga sooritus üllatas meeldivalt. Jah, ta on tume laager, aga erinevalt paljudest teistest ta suudab ikkagi Tõmmust Hiiust eristuda, seda just oma meeldiva mõrkjuse ja tugevama keha poolest. Ning see ei olegi nii väike asi kui esmalt võib tunduda. Ehk siis hindest viis jääb puudu vaid minu isiklik jahedavõitu suhe antud õlletüübiga. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Proovitud partii: kas NO602.
Selles lihtsa õlle kolmikus on veel Laager ja Punane Laager.


Tootja infot: https://pohjalabeer.com/et/

No comments:

Post a Comment