Tuesday, May 30, 2023

Pühaste / Pinta - Silver Series - Morphosis Brandy BA

Nimi: Pühaste / Pinta - Silver Series - Morphosis Brandy BA
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 11,3%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: BA Imperial Baltic Porter
Hind: 5€ + pant (Laomüük)
Eelhäälestus: Pühaste Silver Series on kvaliteedi märk, seega ootan taaskord maiustust. Huvitaval kombel on tegu õllega, mis Pühaste valikus ongi vaid BA versioonis olnud. Kuna tegu on collabrew-ga (koostöö õllega) siis äkki andis see Pinta sellest tavalise variandi välja? Igatahes oivalist maiustust ma ootan. 
Värvus: Must.
Vaht: Vahtu läks ilusti. Kena pruun mütsike tekkis ja see seisab tal eeskujulikult. 
IBU: ?

Aroom: Aroom on raske jalaga. Magusmõrkjas ja veidi uimastav. Sealt lenduks nagu röstitud kakaod, piimašokolaadi ja suhkrusiirupit. Maitsemeeled paneb valmis küll.

Maitse: Maitse algab läbi kergelt hapuka stardi keele otsal ja vajub siis mõrkjasmagusaks šokolaadijoogiks. See maitse on igati oma Silver Series koha vääriline. Kuigi konsistents on küllaltki paks siis keha ei olegi ei tea mis rohmakas. Selle joogi keha on nagu tippvormis Dolph Lundgren, suur aga proportsioonid on paigas. Magusat on ka päris parasjagu, noh nii nagu mulle meeldib. Ühesõnaga tõeline dessert. Kui midagi muudaksin, siis selle joogi keha võiks selline Lizzo olla. 

Kokkuvõte: Pühaste Silver Series lipu au jäi ka sel korral laitmatuks. Tõeline maiustus, mida on isegi veidi kahju üksinda mekutada, sest keegi teine võiks veel sellest vaimustavast elamusest osa saada, sest jagatud rõõm olevat ju imperial rõõm. Üldiselt siis šokolaad ja suhkur ja mõlemat rohkem. Imperial Baltic Porter, mida võiks kahtlustada steroidide kasutamises, aga kuna vahele pole jäänud siis on kõik kosher. Oma lembust selliste magusate ja raske jalaga jookide vastu olen ma siin korduvalt avaldanud ja see õlleke teeb linnukesed mõlemasse kasti. Oivaline maiuspala.

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Õlleke on veetund aega brändi vaatides.
Õlu on valminud koostöös Browar Pinta  pruulikojaga, mis asub Poolas, külas nimega Wieprz.  
Muide tundub, et lähematest riikidest seda enam osta ei saa, otsas on. 
Proovitud partii: 436.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/silver-series/morphosis-brandy-ba

No comments:

Post a Comment