Friday, May 19, 2023

Lehe - Pimedaim Tund Enne Koitu

Nimi: Lehe - Pimedaim Tund Enne Koitu
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 10,5%
Algvirde tihedus: 25,5P
Tüüp: BA Maple and Tonka Bean Stout / Imperial Stout BA
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Nimi on ju väga ilus ja tüübikirjeldus on ka paljulubav. Kujunduski on kena. Eks tuleb tal pea maha lüüa ja magustoitu ootama jääda.
Värvus: Must
EBC: 130
Vaht: Veidi meelitasin ja sain kätte ilusa pruuni vahumütsi, mis seisab silmapaistvalt.
IBU: 70

Aroom: Juba valamise ajal lõi sõõrmetesse magusat ja alkohoolset aroomi. Üle klaasi serva on ta selline mõnus veidi karamelliseks kõrvetatud vahtrasiirup ja tonka oad on ka selgesti tunda. Üldpilt on rammusalt magus. Muide klaasis seda alkoholi polegi aroomis tunda.
Paneb maitsemeeled valmis küll.

Maitse: Esimene tunne on kohe see mõnus paks konsistents, mis huuli puudutab. Ja siis tuleb maitse, mis on ohohohooooo kui rammus. Maitse algab siirupiselt ja šokolaadiselt. Ning siis vajub vaikselt mahedalt sametiseks. Tekib tunne nagu astuksid soojast toast mahedasse suveöösse, korraks on temperatuuri muutuse tõttu selline "oh" tunne, aga siis keha harjub ja sa tunned kui mõnus see öine õhk on. See järel lööd hambad šokolaadikooki, mille olid toast kaasavõtnud ja sul on lihtsalt hea olla. Meenus ühe sõbra kunagine avastus, ta oli just pannud šokolaadi kommi suhu ja korraga tundis, et munad sügelevad. No ta siis sügas neid ja samal ajal sulas keele peal šokolaad ja ta tundis, et see on tõsiselt suurepärane tunne. Väga mõnus laia pintsliga imperial stout.

Kokkuvõte: Lihtsalt oivaline magustoit ja muide sellel ei ole ka ülemõistuse palju alkoholi, nagu oli sellel viimasel maitsval vikatil Cantognake-l, mida ma Lehe valikust proovisin. Lihtsalt oivaline, mikro sõõmudega mekutatav, magustoit. See öö temaatika sobib talle väga hästi. Keha on tal kolossaalne ja maitset on kamaluga. Suurepärane nautlemise õlu. Ilmselt sobiks ideaalselt talveõhtusse. Ma eeldan, et minu proovitud variant oli juba mõnda aega seisnud, sest BB on tal juba sel augustil. Soovitan palavalt.  

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Partii nr. 530.
Huvitaval kombel ei vahata Lehe oma BA-de korke. Millegipärast pole ka antud, mille vaadis ta oma aega parajaks on teinud. Pudelil oleva kirjelduse rõhkude järgi võib tekkida mulje, nagu ta oleks "sügavmust vaadis" küpsenud, aga noh võitjate üle kohut ei mõisteta, kuigi WADA on ilmselt teisel arvamusel.

No comments:

Post a Comment