Monday, May 8, 2023

Pihtla - Rannakadakas

Nimi: Pihtla - Rannakadakas
Päritolu: Eesti (Pihtla)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 5,1%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Lager With A Hint Of Juniper / Hele Lager
Hind: Pihtla saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Saarlased on oma koduõlut sageli kadakaga teinud. Ehk siis reis juurte juurde. Ootan midagi toredat.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Isegi rahulikult valades läks väga ilusti poole klaasi jagu vahtu. Kahe sõrme kõrguses seisab soliidselt.
IBU: 20

Aroom: Aroom on pigem tavaline laager õlleke. Maheda humalaga. Siit nagu kadaka vihjet välja ei loe. 

Maitse: Maitse on ka selline tavaline korralik laager, aga hästi otsides leiab maitsest selle kerge kadaka vihje ikkagi üles. Üldiselt selline mõnus kerge suveõlu, mida Saaremaal viibides võiks ju täitsa pruukida. Maitses on ka mingi kerge hapukas joon sees. Kuid see hapukas joon ei röögi, vaid on pigem selline omapära lisav nähtus. Saare koduöluti kadakamalakale ta siiski järgi ei jõua.

Kokkuvõte: Täiesti joodav laagerõlleke. Ma ise ootasin tõsisemat kadaka hõngu sellest maitsest, aga tegemist on siiski väga peeve väikse vihjega kadakale. Suvalisele masslaagrile võib teda julgelt eelistada, aga käsitöölaagrite puhul võib leida ka tugevamaid isendeid. Ent mul on endiselt hää meel tõdeda, et meil on saarte peal omad õlletootjad kelle toodangut on seal viibides tore tarbida. See lisab nö. turistielamust. Kindlasti võib seda õlut julgelt proovida.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Purgil olev kiri väidab, et tegu on Eesti vanima väikepruulikojaga. Proovitud partii 9. Purk kannab ka märgist Saaremaa ehtne toode.  Pruulimisel on õllele lisatud kadaka marikäbisid.
Ka neil on kahjuks õlle info saadaval ainult e-poe lingil.

No comments:

Post a Comment