Friday, October 20, 2023

Spaten - München

Nimi: Spaten - München (Münchener Hell)
Päritolu: Saksamaa (München)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: 11,7°
Tüüp: Lager  Helles/ Müncheni Lager
Hind: 2,49€ + pant
Eelhäälestus: Mõni aeg tagasi proovisin nende Oktoberfestibier-i, Mis oli täitsa hea, isegi parem kui laiemalt levinud Paulaneri oma. Ka sellest õllekesest ootan sellist lihtsat ent kergesti joodavat sakslaste laager õlut.
Värvus: Helekollane.
EBC: ?
Vaht: Tekkis väga kena vahumüts, suisa poole klaasi jagu oli seda vahtu. Vajus veidi rutakalt õhukeseks kihiks. 
IBU: 21? (Undappt)

Aroom: Selline kerge laagerõlle aroom. Veidi humalat ja veidi rohkem linnaseid.

Maitse:  Ka maitses domineerib just see linnaste pool, ehk nagu ma kunagi tavatsesin ütelda, et veidi viljase maitsega, aga muus osas täpselt selline keskeltläbi normaalne saksa hele õlu. Noh selline, "Ein bier bitte!" Alustab maitse üpris linnaseliselt ja lõpu riputab näpuotsaga humalat ka. Lihtne ja selge, küsimusi ei tekita.  

Kokkuvõte: Nagu mainitud, siis on tegemist lihtsalt joodava saksa heleda õllega. Ehk siis ootuse täitis ära. Kahjuks midagi erilist ta ka ei ole, aga võiksin teda eelistada enamikule kohalikele masslaagritele. Ei näe otsest põhjust tema juurde tagasi pöörduda. Väga hea hinna korral kaaluksin ka veel ostmist. Samas kui kuskil pakutakse valaksin julgelt välja. Proovida võib julgelt. Normaalne saksaõlle keskmik, või noh õigemini veidi kõrgemal keskmisest, ehk siis pluss poole peal. 

Hinne: 4

Huvitav fakt: Nende koduleht on ikka eeskujulikult ebainformatiivne, kui asi puudutab õlut. 

Tootja infot: https://spatenbraeu.de/produkte/spaten-muenchener-hell.php

No comments:

Post a Comment