Monday, October 2, 2023

Punker - Humal temaga (Kodune käsitööõlu, pruulmeister: K. Rannik)

Nimi: Punker - Humal temaga (Kodune käsitööõlu, pruulmeister: K. Rannik)
Päritolu: Belgia (Brüssel)
Taara: Klaas 0,33L 
Alkohol: 7,6%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Tõmmu DDH IPA / Black IPA? /Double IPA?
Hind: Pruulmeister tõi. Aitäh!
Eelhäälestus: Esimene teos, mida ma sellelt meistrilt proovisin oli suurepärane. No kas tuleb kaks kahest. Muidugi vaikselt loodan, et see on isegi veel parem.
Värvus: Tumepruun
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks ilusti ja sellist sõrme paksust vahukihti hoiab väga soliidselt.
IBU: 34

Aroom: Aroom on humalane ja mingi selline magushapukas joon jookseb aroomist läbi, meenutab kergelt barbarissi kommi.

Maitse: Konsistents on rammus. Ohohoo milline maitse, esimene asi, mis pähe tuleb on tammevaat. Algab maitse mõnusalt kergelt hapukalt, millele järgneb mahe karamelline krae. Kuid siis kui ta on oma teekonna suus lõpetanud ja kõrist alla voolanud siis prahvatab suus vimm, mis kogunend salaja. Selline mõnud paks parkonud maitse täidab suus, ma ütleksin, et siin on küll julgemalt seda IBU numbrit, mitte ainult 34. Tõsiselt mõnus ja isegi veidi ürdine järelmaitse on sellel joogil. Suhu jääb selline kergelt parkunud tundmus. Muide oma üpris suurt alkoholisisaldust ta maitses ei reeda. Oivaline jook.  

Kokkuvõte: Kahest kaks on tõsiasi. Teisel katse pandi isegi 5cm latile juurde. Mõnusalt tummine ja maitseküllane Black IPA. Seda ruttaksin suisa poest ostma, aga kahjuks sellist varianti pole. No kuidagi ei leia ühtegi viga. Muidugi ainus viga on, et tegu on koduse käsitöö õllega ja poest teda ei saa. No ja selle määratluse üle annab vist ka veidi vaielda. Polegi muud teha kui sõbra ees sügav kummardus ja hüüda ergutavalt, "Edasi!" 

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Pudelil on nimetatud kasutatud humalad, milleks on siis Mosaic, Amarillo ja Centennal. 

Tootja infot: Koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment