Thursday, October 26, 2023

Saku - Tammine Porter (Pühade eripruul)

Nimi: Saku - Tammine Porter (Pühade eripruul)
Päritolu: Eesti (Saku)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Baltic Porter
Hind: 1,79€ + pant
Eelhäälestus: No ilmselt on see Saku Pühadeporteri mantlipärija. Neid pühadeportereid on saanud ikka talviti tarbida ja on kannatanud juua küll. Jääb loota, et see on nüüd veel väike sammukene edasi. Ehk siis ootan joodavat porterit.
Värvus: Must.
EBC: ?
Vaht: Ilus beežikas vahumüts tekkis. Aga enamus pani kapakuga minema, aga sõrme paksune kiht püsib stabiilsemalt.
IBU: ?

Aroom: Aroom on küll klassikaline Saku Pühadeporter, selline natuke magus, veidi siirupine ja kerge röstitudlinnaste servaga. Õige kergelt vist isegi suitsune.

Maitse: Konsistents on veidi tummisem kui Saku toodetel harjumuspäraselt. Ka maitse on üpris keskeltläbi Saku pühadeporter. See tammepuu ekstrakt, (mis iganes see ka siis poleks) väga suurt tooni ei anna. Keskelt läbi joodav õlleke Tuigi see tammepuu ekstrakt tekitab kahtlusi, siis jõuluporteriks teda juua kannatab küll. Et näis, kas A. Le Coq ka oma jõuluporterile mingi uuenduse teeb, sest üldiselt on Tartu Porter mul olnud jõulu ajal eelistatum jook. Aga üldiselt on antud õlu ka igati joodav. 

Kokkuvõte: Pühadeporterina ajab oma asja ära küll. Pole just mingi super õlu, aga joodav on ta kindlasti. Usun, et pühade paiku vaen neid veel mõned koju. Maitset on, keha on ja mida sa hing muud ikka ühelt porterilt ootad. Ainult see tammepuu ekstrakt teeb nõutuks, sest kirjeldus ütleb, et "Tammelaastudel puhanud pühadepruul." Veidi jääb mulje, et petavad inimesi. 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Pudelil on antud , et 100ml annab 68 kcal, seda on isegi 6 ühikut rohkem kui sellel rämemagusal Kirsi-martsipani joogil oli.

No comments:

Post a Comment