Sunday, October 22, 2023

Karhu 5,3

Nimi: Karhu - 5,3
Päritolu: Soome (Kerava)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 5,3%
Algvirde tihedus: 11,9%P
Tüüp: Lager
Hind: 0,99€ + pant
Eelhäälestus: Olen seda vist kunagi ammu joonud. Siia blogisse on sattunud seni vaid 8,0 alkoholisisaldusega Karhu. Eeldan, et tegu on keskmise soome laagerõllega. Ehk siis erilist maitseelamust ei oota.
Värvus: Kuldne (kergelt merevaigule kalduv.) 
EBC: 13
Vaht: Kena vahumütsikese tekitas ja mingi õhuke kirme säilib isegi pikemalt.
EBU: 17

Aroom: Laager õllele omaselt on aroom tagasihoidlik, aga veidi karamelli ja kerge linnaste vine on tunda.

Maitse: Ära sa ütle, täitsa meeldivalt tugeva maitsega laager. Maitses on päris korralikult karamelli ja ka humal on mõnusasti paigas. Isegi linnased pole liiga suure rusikaga lauale löömas. Peab tõdema, et igati normaalne ja mõnusalt tasakaalus õlleke. Seda võib täitsa mõnusalt janu peale juua. 

Kokkuvõte: Tuleb tõdeda, et täitsa meeldiv üllatus. Eriti kui arvesse võtta, et tegu on Carlsberg gruppi kuuluva tehase õllega. Seda võib selliseks "võtame paar õlut" joogiks kasutada küll. Maitset on normaalselt ja see on ka ilusti tasakaalus. Ma arvan, et ma ostan seda isegi veel.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Sinebrychoffi kodulehel on hoopis rohkem infot õlle kohta kui näiteks Saku lehel, ometigi on mõlemad Carlsberg grupi liikmed. Ning ma arvasin, et kuuluvus gruppi on Saku kodulehe tagasihoidlikuse põhjus. Näib et siiski ei ole. Samas näib ka, et õlle kvaliteedi küsimuses ei maksa ka grupi poole vaadata.

Tootja infot: https://www.sinebrychoff.fi/tuotteet/karhu/karhu-5-3/?Ckey=4848

No comments:

Post a Comment