Thursday, March 23, 2023

Põhjala - Cellar Series - Château Noir

Nimi: Põhjala - Cellar Series - Château Noir
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 12,0%
Algvirde tihedus: 29,7°
Tüüp: BA Imperial Baltic Porter
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: No eks taas tuleb oodata vägevust (Cellar Series). Kui ikka õlle nimi on Must Loss siis võiks ju tegemist olla millegi kuninglikuga. Bordeaux veini vaadis ja ka šerri vaadis vedelenud jook võiks ju olla kuninglik magustoit. ootused on igatahes kõrgel.
Värvus: Must.
Vaht: Tekkis ilus pruun vaht ja seda kerge vaevaga. Vajub see vaht küll võrdlemisi kiiresti.
IBU: 45

Aroom: Piisab nina üle klaasi torgata, kui sõõrmeisse lööb selline mõnus magus ja kirsine aroom. Selle õllekese aroom on absoluutne isutekitaja. Magus ja mingi mandli nüansiga ning sellise vürtsika tipuga aroom. Oivaline. Seda võiks esimesed 10 minutit lihtsalt nuusutada, aga ilmselt ei peaks vastu sest isu muudkui kasvaks.  

Maitse: Selles maitse on punase veini jooned ja šerri triibud, ning ka maitses on see mingi mandli maitse. Maitse on hästi rohmakalt suur. Selle õlle lonksamiste vahel tahaks pidevalt silmad kinni olla ja lihtsalt nautida. Maitses alkoholi ei tunne aga samas nagu sõõmujärgselt tajud. Tegelikult ei tahakski nagu midagi kirjutada vaid rahulikult istuda ja aegajalt seda õllekest lonksata. No selle õlle põhijooned tulevad kindlasti neist vaatidest, kus ta on aega teeninud. Ja šerri sellised teravad noodid on pigem ülekaalus. Millegipärast tuleb seda õlut rüübates pähe mõiste dekadentlik.  No magustoit on ta igatahes ja küllaltki matsakas raske jalaga.  MAITSEV!

Kokkuvõte: Ei pidanud pettuma, kuigi ootused olid kõrgel. See maitse täidab su meeled nagu elevant kortermaja lifti. Kõik ei mahu ära ja muist jääb tajupiiridest ilmselt välja. Aga kindlasti on ta vääriline esindama Cellar Seriesi maitsvat seltskonda. Enamus on juba mul joodud ja ma ei jaksagi midagi negatiivset tema juures leida. Ilmselt seda väga kerge leida polekski. Seda võib julgelt koos sõpradega proovida,  sest  sellest pudelist jätkub kindlasti mitmele. 

Hinne: 5+

Huvitav fakt:  Proovitud partii No: 343.
Seda õlut on laagerdatud 2017/2018 Bourdeaux' punase veini ja Pedro Ximeneze šerrivaatides. 

No comments:

Post a Comment