Tuesday, March 7, 2023

Purtse - Kähkukas Down Under

Nimi: Purtse - Kähkukas Down Under
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,7%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Session IPA
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: No nii tegemist on siis Purtse Kähkuka eri versiooniga. Originaalne Neipa oli päris normaalne õlleke. Loodame, et tuunimine on pigem plussmärgiline. Loodan meeldivat kerget IPA-t. Ka purgi kujunduses on muutus, korsten on asendatud känguruga. No eks nimelisand Down Under viitabki ju Austraaliale. 
Värvus: Helekollane (Õhkõrn hägu)
Vaht: Läks ilusti vahtu, aga see vaht lahkus kiirustades.
IBU: 25

Aroom: Aroom on mõnusalt puuviljane humal. Sellised mõrkjamad tsitruse noodid hulgas.

Maitse: Esimene mõte, et see maitse on justkui kinnine. Selline tunne, et tajud maitset, aga see oleks nagu mingi õhukese koore all. Keelele maandudes on ta hapukas mõrkjas, siis see maitse avaneb veidi mahlasemaks ja tundub, nagu midagi peaks kohe veel tulema, aga kogu lubatud maitse läheb nagu kinnine prügikott prügisahtist alla ja kaob. Alles jääb kerge mõrkjas järelmaitse. Kerge ja värskendav, aga midagi nagu hoiaks see õlu endale. Üldiselt igati viisakas õlu. Sessionist ju pigem ootadki midagi sellist kerget. 

Kokkuvõte: Taaskord üks kerge ja lihtsalt joodav õlu. See väike maitsevigur on huvitav. Ma ei liigitaks seda kuidagi veaks, lihtsalt selliseks väikseks õrritajaks. Vigu ma temas ei leia, lihtsalt endale meeldivad pigem sellise reljeefsema maitsega õlled. Mõrkjust on üle keskmise. Ilmselt hea suveõlu.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Nime lisand ja känguru viitavad sellele, et kasutatud on Austraalia ja Uus-Meremaa humalaid. Inglise keeles kasutatakse sageli Austraaliale viitamiseks mõistet "Down Under". Ehk siis tegemist ei ole ühe Eesti poetessi vastase õllega. 
KORDAN: Kahjuks purkidel ei ole neid toredaid õlut "tutvustavaid" tekste. Siin on tootjale mõttekoht. 
Partii: 22029

No comments:

Post a Comment