Friday, March 10, 2023

Grimbergen - Rouge Intense

Nimi: Grimbergen - Rouge Intense
Päritolu: Belgia (Alken)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Fruit Beer
Hind: 1,69€ + pant
Eelhäälestus: Väga kahetised tunded valdavad mind selle joogiga seoses. Näiteks Leedu ja Läti tootemääratlus on õllekokteil, aga Eesti oma on õlu. Eks ta mingi selline poolmagus marjajook ole.
Värvus: Kirsipunane
EBC: ?
Vaht: Ilus roosa vaht tekkis. Valamisel ca. pool klaasi. Vajub veidi kiirustades.
IBU: ?

Aroom: Juba valades lõi toa kirsilõhna täis. Ka üle klaasiserva on tegemist pigem mahlaga, millel on õrn humala puude juures. 

Maitse: Maitse järgi on esimene mõte, et mingi suht keskeltläbi suvaline Kriek. Ongi selline kirsine ja lisaks veel mingite marjade maitsega mahlajoogi tunnetus. Lõpus on maitses hästi õrn vihje, et see võiks olla kuidagi seotud õllega. Selline laste õlu. Peab muidugi tunnistama, et olen sarnase ülesehitusega jooke saanud, mis on veel kehvemad. Ma pigem liigitaksin ta ikkagi õllekokteilide hulka. Suhteliselt nõutuks tegev jook.

Kokkuvõte: Suvaline magus laste jook, või noh naiste jook kui soovite. Tegelikult enamik naisi eelistab korralikku õlut. Selline magus ja ümmargune. Õnneks väikesed vihjed õllele on maitses olemas. Aga pigem ikkagi õllekokteil kui õlu.

Hinne: 3-

Huvitav fakt: Grimbergen peaks ju Belgia päritolu olema, aga Eesti alkoholiregister ütleb, et tegu on prantslasega. No Carlsberg grupi liige igatahes. Saku koduleht ütleb, et Belgia bränd. Nagu juba ülal mainisin, siis teistes Balti riikides müüakse teda õllekokteilina, meil aga õllena.
Sisaldab 2,5% punaste marjade mahla. 

Tootja infot: https://www.grimbergen.com/our-brews/rouge-intense

No comments:

Post a Comment