Wednesday, March 15, 2023

Tanker - Sauna Lager (Alkoholivaba)

Nimi: Tanker - Sauna Lager (Alkoholivaba)
Päritolu: Eesti (Tallinn) Turustaja: Royal Unibrew
Taara: plekk 0,5 L
Alkohol: 0,0%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Lager / Alkoholivaba
Hind: Tuli kinkekarbist.
Eelhäälestus: See sinine saunalaager oli küllaltki nadi õlu. Samas alkoholivaba õlle puhul nagunii mingit erilist maiustust ei oota. Loodad vaid, et on talutav. Seda loodangi.
Värvus: Kuldpruun
EBC: 12
Vaht: Korralik müts tekkis ja istub ilusti. Klaasis paistab nagu päris õlu.
IBU: 26

Aroom: Aroom siiski reedab alkoholivabadust. Selline kerge seebi lõhn on tal juures. Noh, ilmselt sauna värk.

Maitse: Maitse on selline keskeltläbi alkoholivaba õlu. Siiski alkoholivabade seas kindlasti täiesti arvestatav tegija. Seda leotatud leiva maitset ei ole nii lämmatavalt palju. Õrn mõrkjus on isegi olemas. Ma usun, et palaval päeval muruniitmise kõrvale kärab küll. Ehkki seda lubatud kaselehe värskust tuleb küll tikutulega taga ajada ja ometi jääd tühjade kätega. Eks Saunasession pani kunagi vägeva lae ette. Aga ta on tinglikult joodav ja see on alkoholivaba õlle puhul juba saavutus.

Kokkuvõte: Et masslaagrite konkurentsis täielikult sees olla peaks RU Tanker ka oma Säästu Kange alternatiiviga välja tulema, siis oleks kõik turu segmendid kaetud. Aga see suurosaniku mähmerdamine Tankeri kaubamärgiga on kahjuks mingi väikse pleki Tankeri toodetele peale teinud, vähemalt minu jaoks. Jääb vaid loota, et aeg selle maha peseb. Aga konkreetne alkovaba õlleke, on ilmselgelt Leedus toodetud. Vähemasti on ta täitsa joodav, seda oma kategoorias muidugi.

Hinne 3+.

Huvitav fakt: Kasutatud humalad:  Saaz.
IBU on tal suurem kui alkoholiga Sauna Laager õllel.

Tootja infot: https://tanker.ee/premium/#products

No comments:

Post a Comment