Tuesday, March 21, 2023

Lehe - Must Siid

Nimi: Lehe - Must Siid
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 6,5%
Algvirde tihedus: 17,5
Tüüp: Wheat Porter / Porter
Hind: 2,48€ + pant
Eelhäälestus: Nisu Porter, ma vist polegi sellise tootjapoolse liigitusega õlut varem joonud. kuna tegemist pole väga kange joogiga, siis eeldaks sellist mõnusat mahedikku. Pealegi ka nimi nagu lubaks mahedust. No ja kujunduses on aimatav naisterahva keha, mis on väga kunstiliselt kujutatud.
Värvus: Must
EBC: 50
Vaht: Väga suure hooga tahtis valades vahtu minna, üritasin isegi takistada mingil hetkel, aga tema küttis edasi. Ligi kolmveerand klaasi pani vahtu täis. Ning siis hakkas see vaht veidi kiirustades lahkuma. Kardan juba maitsmisel keelel kerget kihinat.
IBU: 50

Aroom: Aroomis on ka esimese hooga möllav pärm tunda ja alles siis pääsevad ka röstitud linnased veidi esile. Põhiliselt moodustavadki aroomi röstitud vili ja pärm.

Maitse: Ei no jah oligi karta, kihiseb keelel ja mitte isegi vähe. Peab mingi tootja kühvel olema, sest tuli otse pruulikojast, oma käega tõin ja rändas kohe külmikusse, et säilitamise tingimused on olnud eeskujulikud. Muidu selle kihina vahelt torkab päris mõnusaid maitsenoote sisse, aga see kihin segab õiget porteri nautimist. Kahjuks pole hetkel võrdluseks ka ühtegi käepärast, et kas asi on pudelis, partiis või terves õlles veidi nihu läinud. Parim ennet on ka veel üle pooleteise aasta alles. No need röstvilja ja mõruda šokolaadi kiired mis vahepeal kihinapilvede vahelt paistavad on ju ilusad. 

Kokkuvõte: Ma väga tahan loota, et tegemist oli mulle sattunud pudeliga, mis ei olnud päris puhas vms. et selline protsess sees oli. Maitses oli muidu tunda täitsa toredaid nüansialgeid, aga see kihin segas kõik ära. Seetõttu ei tule ka kõrget hinnet. Kuigi päris ise ta pudelist välja ronima ei hakanud peale avamist, aga mingi protsess seal sees oli. 

Hinne: 3

Huvitav fakt: Partii nr. 616.
Pudelil kiri: "Must nagu öö. Pehme nagu siid. Ahvatlev nagu must siid pimedas öös."

No comments:

Post a Comment