Monday, March 20, 2023

Põhjala - Cellar Series - Banaananen

Nimi: Põhjala  - Cellar Series - Banaananen
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 13,5%
Algvirde tihedus: 30,9°
Tüüp: BA Imperial Stout 
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Mida muud oodata kui magustoitu. Ilmselt/ilmselgelt on kuidagi asjasse segatud banaanid. No ja siis on see üllas õlleke veel rummi vaadis vedelenud. Peale kõige muu on kollane mu lemmik värv. Ootan elamust. Cellar Series ikkagi.
Värvus: Must nagu tökat.
Vaht: Tekkis ilus beež vaht, aga veidi pidi teda vahtu meelitama. Mingi kiht seisab üpris hästi.
IBU: 35

Aroom: On on. Klassikaline stouti kohvisus ja siis sealt vahelt tuleb banaan. Veidi meenutab see nõukaaja suurt hitti kuivatatud banaane. Mina isiklikult selle toote fenomenist aru ei saanud. Ega mulle päris banaanid ka väiksena ei meeldinud, õnneks sai neid ka üli harva. Ühesõnaga aroom lubab magustoitu. 

Maitse: Esimene mõte, ta ei olegi konsistentsilt väga paks. Aga maitse pigem hakkabki rummi nootidega, kuhu siis sulandub kohv ja lõpus hiilib selle kõige vahele banaan. Kusjuures esimeses sõõmus oli banaani nagu veidi rohkem tunda. Seal kuskil keskel on ka karamellitud suhkur, aga mine võta nüüd kinni, kas ta tuleb õllest või rummist. Tegelikult ma olen isegi õige pisut pettunud, et banaan on maitses nii pisike. Samas ei saa välistada, et kui teda oleks rohkem siis ta mulle jälle ei meeldiks. Magustoit ta igatahes on seega on kõik hästi.

Kokkuvõte: Taaskord üks linnuke Põhjala Cellar Series rivis kirjas. Igati aus õlu. Ootasin muidu rohkemat banaani, muide aroomis on banaan rohkem kohal kui maitses. Muide kui ta hakkab toatemperatuurile lähenema hakkab aroomis ja maitses alkohol laiutama. Veidi üllatas ka see, et konsistents pole väga paks. No on piisav, et olla Imperial Stout, aga siiski üllatavalt sale. Kuid kindlasti on tegu väga väärika dessert õllega. Jätkan oma lugulaulu, et pubides võiks ikka üks selline ülevõlli õlleke ka ikka valikus olla, et teha üks härrasmehe magustoit. 

Hinne: 5

Huvitav fakt:  Proovitud partii No: 312.
Cellar Series, aga BB on ainult 3 aastat. 

No comments:

Post a Comment