Thursday, October 28, 2021

Põhjala - Cellar Series - Mel Gibson

Nimi: Põhjala - Cellar Series - Mel Gibson
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: klaas 0,33L (vaha kork)
Alkohol: 12,2%
Algvirde tihedus: 24,3°
Tüüp: Scottish ALE (BA)
Hind: Sõber kunagi teenete eest tõi. Aitäh Taavi! 
Eelhäälestus: See sõbrake on mul seisnud aastaid ilusti pimedas, jahedas ja oma vahakorgi all. Ta on mul olnud vist aastast 2017. Nüüd mõtlesin talle otsa peale teha. Olen teda hoidnud sest ta tundus kuidagi eriline. Ehk siis on ka.
Värvus: Must
Vaht: Vahtu oli keeruline peale meelitada ja see kadus ka kiirelt.
IBU: 48

Aroom: Esimene mõte, kohv viskiga, mis on magusaks tehtud pähkli siirupiga. Ka kerge alkoholi kohaolu on tunda. Üldiselt on see aroomrikkalik.

Maitse: Ohoo, ohohohooo! Issand kui sametine. Ta on magus, aga ei ole liigamagus, ta on kohvine, aga kergelt. Viski vaat kumab järelmaitse kumas ka mõnusalt. Mõnus selline õline konsistents. Keha on nagu venekaru. Lihtsalt oivaline. Selline mõnusate väikeste sõõmude kaupa mekutamise jook. Pagan, selliseid elamusi tahaks sõpradega jagada.

Kokkuvõte: Oligi õige mõte teda säilitada. See on ikka õlleelamus. Muide parim enne lõppes tal eelmise aasta jaanuaris, aga tundub, et ka Meli jaoks on vanus lihtsalt number. Mulle tundub, et teda enam ei toodeta. Sellest on küll kahju. Aga mul on rõõm, et sai ta ära proovida. No ja hooti kisub mõni oma keldris ühe välja ja paneb oksjonile, siis tasub silmad lahti hoida.

Hinne: 5+

Huvitav fakt: See oli esimene Cellar series jook mis minu kätte jõudis, aga proovimis järjekorras pole ta kaugeltki esimene.

Viis aastat ei tee sellele õllele midagi. Võib-olla ainult paremaks, aga võrdlus puudub.

See õlleke on laagerdatud kuude kaupa Highland ja Island Šoti viski vaatides.

Kasutatud linnased: Maris Otter, kaerahelbed, nisulinnased, šokolaadi-rukkilinnased, Dark Crystal, Cara Pale, turbasuitsu linnased, Amber Malt
Humalad: Columbus, First Gold

Muuhulgas sisaldab ka mett.

Partii number: 373

No comments:

Post a Comment