Tuesday, October 5, 2021

Põhjala - Cocobänger

Nimi: Põhjala - Cocobänger
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 12,5%
Algvirde tihedus: 32,5°
Tüüp: Imperial Stout
Hind: 3,30€ + pant 
Eelhäälestus: Põhjala Imperial Stoutid on mind reeglina rabanud. Ootan seda rabamist nüüdki.
Värvus: Mustjaspruun
Vaht: Vahumüts oli ilus tumepruun ja tihke. Vajus vaikselt.
IBU: 60

Aroom: Kookos ja šokolaad, Bounty šokolaad tuleb kohe meelde. Taaskord tundub olema tegemist vedela desserdiga. 

Maitse: Sellisel õllel ei julge kohe seda esimest sõõmu võtta. Klaasi suu juurde tõstes tuleb sõõrmetesse selline lubadus naudingust, et see ärevuse kiheluski on eraldi nauding. 
Oh jaaa! Ma arvan, et 70% kookidest, mida ma oma elus olen söönud pole nii rikkalikult patused olnud. See on sulaselge nauding. Ma arvan, et seda võiks vabalt kohvikus koogi asemel pakkuda. Juba see paks siirupine struktuur, mis meenutab naftat ja vajub vaikselt suhu laiali on kogemus. Rammus, magus kuninglik. Maitses on põhi komponendid kookos, suhkur ja must kohv. Järelmaitses viskaks nagu natuke rummi essentsi ka hulka, noh nagu ühe õige koogi puhul ikka.  Lihtsalt kuninglik nauding.
PS! See IBU 60 ei ole väga tunda. Ilmselt suhkur sööb ta ära.

Kokkuvõte: Noh kuidas ma seda kõike kokku võtan. See on jumalik jook. Kook vedelal kujul ja mitte mingi suvaline kook vaid, ühe Pariis peene pagarikoja kõige parem kook. See on õlleke, kellega sa tahaksid omale toa võtta. Ja mina vana loll ostsin ainult ühe sellise omale koju. Jah, mind rabati taaskord.

Hinne: 5++

Huvitav fakt: Põhjala suudab ikka neid erinevate maitsetega kooke pudelisse väänata. Tore, et nad üritavad ilma hammasteta maiasmokkadel elu lihtsamaks teha.

Väidetavalt on tegemist hooajalise joogiga.

Kasutatud linnased: Pilsnerilinnas, Müncheni linnas, Special B, Crystal 300, Crystal 150, Crystal 200, Carafa type 2 special, šokolaadilinnas, šokolaadi-rukkilinnas, kaerahelbed
Humalad: Magnum, HBC472, röstitud kookosehelbed, Costa Rica kohv

1 comment:

  1. mes ta nii maqgusaks sis teeb, kui sohkert eraldi lisatud pöle?

    ReplyDelete