Tuesday, October 19, 2021

A.Le Coq - Xmas (Special Brew Lager)

Nimi: A. Le Coq - Xmas (Special Brew Lager)
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: 12,4% P
Tüüp: Lager
Hind: 1,49€ + pant
Eelhäälestus: Tohoh, juba jõulud käes. Aga tore, et A.LC on ka jõulu laagriga lagedale tulnud. Saku on seda juba aastaid teinud. Ootan elamust. Kujundus on küll väga jõulune.
Värvus: Merevaik
EBC: 25
Vaht: Ilus, poole klaasi jagu vahtu tekkis ja vajus normaalses tempos, aga lõpuni ära ei kadunud.
IBU: 14

Aroom: No karamell annab endast ka aroomis tunda. Värvis oli ta kohe selgelt ju esil. Eks aroomi järgi ongi ta karamellina laager. 

Maitse: Noh, ütleme ausalt, et lootsin midagi grammike enamat. Mingit piparkoogi vürtsi või midagi, aga noh selline karamelli magus laager on ju ka täitsa okei. Eks ta ongi selline talve laager, natuke magusam, natuke kangem ja natuke tumedamat värvi. Lihtsalt kui purgil on kiri Special Brew siis ootan ma, et maitse oleks ka mingi vimka sees. Aga selline veidi raskema jalaga laager on ka täitsa okei. Halb ta ju ei ole. 

Kokkuvõte: Täiesti joodav jook, aga no ei ole eriti SPECIAL. Ilusat värvi õlleke, mida võib ilusast klaasist juua. Aga kui purgi kujundust ei näeks, siis jõuludega ühtegi seost ei tekiks. Umbes nagu Saku Pühadepruuli kaksikvend. Eks ta üritabki ilmselt turul sellest niššist oma osa lõigata. Muidu täiesti joodav karamelline laager.  

Hinne: 4

Huvitav fakt: Nii ameerikalikku õllepakendit pole vist eesti masstootjad varem tootnud. Pagan tundub, et pildile jäi purk tagurpidi, habe ja rihmapannal jäid varju. 

Tootja infot: https://www.alecoq.ee/toode/xmas-lager/

No comments:

Post a Comment