Tuesday, July 11, 2023

Raasiku Õlletehas - Kung Fu Riisiõlu

Nimi: Raasiku Õlletehas - Kung Fu Riisiõlu
Päritolu: Eesti (Raasiku)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,0%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Rice Lager / Riisiõlu
Hind: Sõber tõi sünnipäevaks. Aitäh, Martti!
Eelhäälestus: Tegelikult ma ei saa hästi aru, miks peaks riisi või maisi õlletegemisel kasutama. Mulle need tulemused reeglina mokkamööda ei ole. Aga Raasiku on üldiselt üle keskmise õlut teinud.
Värvus: kollane
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks ilusti, aga see vaht põgenes paanilise kiirusega.
IBU: ?

Aroom: Aroom on üpris meeldiv, nagu kerge õunamahla vine oleks juures, selline magushapukas. 

Maitse: Ossom-tossom. See on üpris hapukas jook. No mis nali see on, pigem arvaks, et tegemist on mingi souriga. Hakka või kahtlustama, et pudelile on vale silt peale sattunud. Selline puuviljane hapukas maitse. Mingit aasia pärast riisiõlle tunnetust pole siin kopika eestki. Kirjeldus ütleb, et "Raasiku Riisiõlles täiesti puudub mõrkjus, tunda on aga hoopis õrna magusust..." Magusust maiääss, tunda on hoopis jõulist hapukust. Sourina võiks isegi arvestatav olla, aga riisiõllena tegitab vaid hämmeldust. Imelik jook. 

Kokkuvõte: Ma ei saa endiselt aru, kas mitte pole talle vale silt peale sattunud. Tegemist on pigem mingi hapu õllega. Selles kategoorias isegi päris normaalsega. Aga minu ettekujutus riisiõllest kuidagi antud joogiga ei ühti. No aga põnev proovimine ikka. 

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Parim enne kuupäev on käsitsi peale kirjutatud. (02.09.23.)
Pudelil kirjeldus: "Raasiku Riisiõlles täiesti puudub mõrkjus, tunda on aga hoopis õrna magusust. Õlu üsna lihtsalt joodav ja jätab meeldiva järelmaitse. Kääritamise käigus läbib riis erilise töötlus, millega tulevad esile kõik riisile omased maitsenüansid." 
No ja see kirjeldus karjub ju keeletoimetaja järele.  

Tootja infot: Kodulehel antud toode puudub. 

No comments:

Post a Comment