Thursday, July 20, 2023

Chernigivske (Чернігівське)

Nimi: Chernigivske (Чернігівське)
Päritolu: Ukraina (Tšernihiv)  Antud õlu on pruulitud: Belgias (Brüssel)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: pole antud 
Tüüp: Lager
Hind: Haarasin kaasa spartakiaadilt. Tervitan võidukat Vanemuise teatrit!
Eelhäälestus: Suve alguses sai spartakiaadil olles mõned kulistada ja siis tundusid täitsa joodavad, aga seal joodud joogid tunduvad alati maitsvad. Küll tõde selgub täna.
Värvus: Heledam kuldne
EBC: ?
Vaht: Ilus müts tuli pähe ja seisab päris eeskujulikult. 
IBU: ?

Aroom:  Aroom on selline kerge ja igati laager õllele omane. Õrna humalat on tunda. 

Maitse: Täiesti joodav õlleke. Üllatuslikult meenutab veidi mingit Oboloni õlut, aga ju see mingi Ukraina pärane nõks retseptis, sest antud õlu on reaalsuses ju Belgias pruulitud, seega ilmselt pole tegemist veega, mis seda joont annab.  Igal juhul on tegemist igati lihtsalt joodava laager õllega.

Kokkuvõte: No sellist heategevuslikku õlut on ju lausa lust juua. Sest ta on väga lihtsalt joodav ja omab isegi maitses omapära. Leidsin kuskilt selle pruulikoja varasema toodete nimekirja ja seda vaadates arvan et originaalis oli selle õlle nimi Light, seda siis alkoholi sisalduse järgi määrates. Aga kirjade järgi jääb mulje, et Eestis teda ametlikult ei müüdagi. Ainus asi mis veidi kulmu kergitama paneb on purgi ülaosas silt "Ukraine's most loved beer" sellised esikoha jagamised tekitavad minus alati katlust. Ütelge, et üks parimatest ja ma juba usun teid rohkem. Aga üldiselt täiesti normaalne õlu kui kätte juhtub jooge julgelt.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Seda toodetakse eri riikides, ma saan kodulehe järgi aru, et isegi USA-s. 



No comments:

Post a Comment