Saturday, July 29, 2023

Purtse - Leopõld I

Nimi: Purtse - Leopõld I
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 6,4%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Belgian Blond ALE
Hind: 2,99€ + pant
Eelhäälestus: Võtad purtse õlle kätte, loed tutvustavat teksti ja juba on hea algus tehtud. Üldiselt on ka õlle kvaliteet neil stabiilselt kõrge, seega ootan maitsvat belglast.
Värvus: Heledam merevaik.
Vaht: Kerge vaht tekkis aga kadus kiiremini kui jõuad vaht ütelda.
IBU: ?

Aroom: Puuviljane ja magus, kerges pärmi pitspesus odöör kerkib klaasist. 

Maitse: No igati aus belglane. Maitse kattub aroomiga. Mahe ja puuviljane, selge nisu joonega, ning see pärmi ääris sobitub täpselt õigesse kohta. Väga klaar maitse ja igati ootuspärane. "Kahju ainult, et ei juhtund miskit erilist..." Ehk siis mingi selline ohoo efekt puudub. See on ammu teada, et nad õlut teha mõistavad, aga ootaks vigurit ka. Võib muidugi olla, et esimene katsetus belglast teha ja siis ei juletud kohe hullu panema haakta. Aga Belgian Blond ALE ta on ja igati viisakas.   

Kokkuvõte: Hea Belglane, täiesti stiilitruu ja lihtsalt joodav. Mina lihtsalt ootaks mingit väikest kniffi sinna juurde, aga saan aru, et seda ei saa alati ka igale poole toppida. Igatahes soovitan julgelt proovida. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Purgil tekst: "Kaevur Leo Põld täitis viisaastakuplaani üheksa kuuga ja saadeti preemiaks Belgia kuninga Leopoldi juurde audientsile. Esmatutvus korraliku Belgia õllega lõppes žiguli lurriga harjunud mehel palee marmorpeldikus, kus ta õppis seinale kriibitud roppuste abil ära prantsuse keele. Leopold oli nii vapustatud, et lõi Põllu Leo rüütliks. Meile meeldib metsikult."
Ausalt, ma tahaks selle inimesega, kes neid tekste treib, ühe laua taga istuda õlut rüübata ja rääkida maast ja ilmast. Need tekstid on lihtsalt nii andekad. 

Partii: 23005

No comments:

Post a Comment