Saturday, September 17, 2022

Shepherd Neame - Bishops Finger

Nimi: Shepherd Neame - Bishops Finger
Päritolu: UK (Inglismaa, Kent)
Taara: Klaas 0,5L (Läbipaistev)
Alkohol: 5,4%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Kentish Strong ALE / Strong ALE  Undappt: Bitter - Extra Special / Strong (ESB)
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Viimati sai proovitud selle pruulikoja Spitfire nimelist õlut, mis oli üldiselt joodav. Eks näis, kuidas see piiskopi sõrm siis on. Ehk isegi parem. Ehkki 5,4% alkoholi  tundub Strong ALE määratluseks kuidagi vähe.  
Värvus: Merevaik.
EBC: ?
Vaht: Väga seda mütsi ei kasvatanud ja vajus kiirelt laiali.
IBU: Nende oma skaalal 4/5

Aroom: Karamell ja veidi otra. Üldiselt mahe.

Maitse: Üldiselt selline klaar ja mõrkja poolne. Värvi poolest ootaks midagi keerulisemat, aga ta on küllaltki lihtne brittide janukustutaja. Ehkki see mõrkjus on omamoodi täitsa veetlev. Ning see üldine klaar maitsepilt meeldib mulle ka. See võiks olla masslaagrile meeldiv vaheldus, sest laagri kulistajad peaks ka sellega hakkama saama. Normaalne õlleke. 

Kokkuvõte: Taaskord üks lihtsa poolne ja konkreetne õlleke. Mõrkjust on mõnusalt rohkem kui keskmisel masslaagril, kuigi see karamelline aroom ja värv võivad õlle tavakasutaja alguses ettevaatlikuks teha, siis maitse peaks olema enamusele sobiv. Ehk mingi väike uks kus suuremasse õllemaailma sisse piiluda, või nö. esimene trepiaste.

Hinne: 4

Huvitav fakt: Nimi Bishops Finger (piiskopi sõrm) pärineb sõrmekujulistest teetähistest palverännaku teel, mis viisid Thomas Becketi hauakambrini, Canterbury katedraalis. 
Muide antud õlu on üks vanimaid pudelisse villitud õllesid Inglismaal, teda on toodetud alates 1958. aastast.

Tootja infot: https://www.shepherdneame.co.uk/beer/bishops-finger

No comments:

Post a Comment