Sunday, September 11, 2022

Saku - Porter

Nimi: Saku - Porter
Päritolu: Eesti (Saku)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Baltic Porter
Hind: Kapist leidsin. Vist keegi ostis Jõuluporteri pähe ja siis jäi seisma.
Eelhäälestus: Saku Pühadeporteritel olen juba aastaid järjepidevalt pilku peal hoidnud ja need kannatavad ju üldiselt juuagi. Aga tavalisest porterist olen kuidagi mööda sattunud kõndima. Ehk on ka sinna Pühade porteri kvaliteedi kanti.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Veidi tekkis, aga kadus kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Aroom on naljakalt hapukas. Meenutab veidi neid kodus konservist tehtavaid õllesid. Veidi on mingit kõrbenud vilja ka lõhnas tunda.

Maitse: Aroom hirmutas veidi ära, aga maitse polegi kõige hullem. Veidi on joogil isegi keha ja ka konsistentsil on veidi jämedust. Maitse üldiselt on kergelt hapukas, veidi karamelline ja järelmaitses on vagu veidi röstitud vilja ja kui hästi tikutulega otsida, siis võib neid pudelil lubatud kohvilinnaseid ka leida. Üldiselt täiesti keskpärane, aga halb just ka ei ole. Kannatab juua, aga Pühadeporteritel on iseloomu veidi rohkem. 

Kokkuvõte: Võib teda lihtsa ja kerge porterina juua küll. Kahjuks massporteri keskmisest tasemest ta kuidagi üle ennast ei küünita. Ja see konservi aroom, on väga kahtlust äratav. Eks ma olen ennast muidugi ära ka hellitanud, et enam porterist mõeldes ma nii lihtsat jooki ei tahaks. Aga masslaagri joojale võib ta kerget vaheldust küll pakkuda. Kahju, et suures tootmises peab kvaliteedi pealt kokku hoidma.

Hinne: 3+

Huvitav fakt:  Endiselt jään ootama Saku tehaselt ühte head õlut, kasvõi esimese partiina. Kahjuks sellises suures tehases, mis omakorda kuulub veelsuurema korporatsiooni portfelli on raske väikesi pöörakuid teha. Oder ja Humal, millest sai Antvärk on põhimõtteliselt turult kadunud. Sest muutust loodeti teha brändingu abil, mitte päriselt.

Tootja infot: https://saku.ee/et/products/saku/saku-porter/?Ckey=29071

No comments:

Post a Comment