Friday, September 16, 2022

Pühaste / AF Brew / Zagovor - Trinity In Black

Nimi: Pühaste / AF Brew / Zagovor  - Trinity In Black
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 12,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Stout
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Taas Pühaste Collabrew, ehk koostöö õlu. Seni olen saanud tõdeda, et mitu pead on ikka mitu pead. Seekord taas tõsine Imperial Stout. Purgi kujunduses on kapuutsidega tegelased. Sellist salarühmituse tunnet on selles kujunduses. Ilmselgelt on ootused stabiilselt kõrgel.
Värvus: Must.
Vaht: Ilus tumedam pruun vahumüts tekkis ja kaob äärmise rahuga.  
IBU: ?

Aroom: Esimene selge asi mis aroomis välja lööb on kaneel. Kaneel šokolaad ja vanillisuhkur, need me sõbrad kolmekesi. Lubab aroomi järgi taaskord maiustust.

Maitse: Esimene mõte, et ei olegi nii paks, aga noh vahust võis seda veidi eeldada. Teine mõte ei olegi nii magus. Tundub, et veidi selline hommikukohvisem asi. Kohvi ja vaniljet ja kaneeli kõike on kamaluga, veidi on ka magusat, aga tavalise kahe teelusikatäie asemel üks. Muidugi veidi väiksem magusus aitab teistel maitsekomponentidel särada. Tegu olekski nagu mingi jaheda maitsekohviga. No loomulikult on ta hea, mina vana maiasmokana oleks lihtsalt rohkem suhkrut ja/või laktoosi oodanud.  Igati soliidne jook.

Kokkuvõte: Eks ma olen üle-võlli Imperial Stoutidega ära hellitatud, et sellised viisakad enam kõva põrutust ei paku. Loomulikult on tegemist väga hea õllega. Nagu ikka selline väikeste lonksude kaupa nauditav. Tugevalt kohvine ja jõulise kaneeli ja vanilliga. Nagu ütlesin, et ise oleksin veidi magusamat tahtnud, aga see on puhtalt minu eelistus.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Seda õlut saab osta muuhulgas ka Mikkelleri veebipoest.
Kasutatud on Tonka ube, vanillikaunu ja kaneeli. 
Õlu on valminud koostöös AF Brew pruulikojaga, mis asub Peterburis ja Zagovor pruulikojaga, mis asub moskvas.  

Proovitud partii: 443.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/koostoo-olled-1/trinity-in-black

No comments:

Post a Comment