Sunday, July 31, 2022

Pühaste / Kokomo - Beans & Biscuits

Nimi: Pühaste /Kokomo - Beans & Biscuits
Päritolu: Eesti (Tartu) 
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 9,0%
Algvirde tihedus: 30P 
Tüüp: Imperial Pastry Stout / Imperial Stout
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Lubatakse kohviube ja küpsiseid. Õlu on valminud koostöös Kokomo röstikojaga. Ilmselt võib loota, et kasutatud värskelt röstitud kohviube. Ma kardan, et ajan oma ootused juba liiga kõrgeks. Igatahes ootan taaskord sellist kohvilaadset maiustust. Purgi kujundus vihjab, et saad sellise kofeiini laksu, et hakkad toole pilduma. :)
Värvus: Must
Vaht: Läks väga ilusti vahtu ja see mullikeste liikumine oli kohe spektaakel omaette. Ilus pruun vaht on ja püsib väga ilusti. 
IBU: ?

Aroom: No see on ju kohvitass, mida ma nuusutan. Seda kohvi on maitsestatud tumeda šokolaadiga. 

Maitse: Mm no see konsistents on tuntud headuses. tunned kuidas mingi mõnus poolvedel maiustus suhu valgub. Ränkraske keha. Mulle üldiselt meeldib juua musta kohvi suhkruga ja see siin klaasis ongi, ainult et parem. Mõnusalt rammusalt magus. Järelmaitses jääb suhu tunne, nagu oleksid just kohvi lusikaga moosi ampsanud. Hea röstiga kohv Columbia La Claudia. Täiesti kindel, see jook peab olema patune, sest juues tunned, et sa pole seda ära teeninud. Oivaline! Ootad igat järgmist sõõmu. Magus ja rikkalik, ning kogu see luksus on suudetud isegi alla 10% alkoholi sisalduse juurde pakkida. Jumalate jook. 

Kokkuvõte: Pühaste ja ka Põhjala Imperial Stoutid on sellised, mille puhul väga möödalaskmisi ei kohta. Seal on julgetud seda vinti peale keerata ja tulemus on oivaline. Kahjuks enamikus baarides selliseid häid Imp stoute ei saa. See on õlu, mida lonksates paned silmad kinni. Taaskord magustoit klaasis. Ainus küsimus on, et kuidas neid küpsiseid pruulimisel kasutati? Õlu mille puhul vaatad hirmuga, kuidas ta klaasis väheneb, sest siis ta saab otsa. Soovitan palavalt!

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Ilmselt on eestlastele väga oluline tõik, et see õlu sisaldab odralinnaseid, sest see info on eesti keeles suisa kaks korda purgile kirjutatud. :) 

No comments:

Post a Comment