Thursday, July 14, 2022

Hiiu Õlle Koda - Kassari Hele Taher

Nimi: Hiiu Õlle Koda - Kassari Hele Taher
Päritolu: Eesti (Hiiumaa, Kassari)
Taara: Klaas 0,33l
Alkohol: 2,9%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Taherber, Table Beer
Hind: Isa Hiiumaalt tõi. Aitäh!
Eelhäälestus: Eelmisel aastal proovitud Hiiu õllekoja toodang oli üpris suupärane. Nüüd on tekkinud paar toodet, mis tantsivad seal alkoholivaba piiripeal. Põnev.
Värvus: Kuldne (veidi merevaigule kalduv)
EBC: ?
Vaht: Kerge mütsike tekkis ja aga see viimane ots püsib päris rahuldavalt..
IBU: ?

Aroom: See aroom on Hiiu õllekoja toodangule omane. Natuke karamelli terake pärmi. Selline magushapukas, leivakalja sugemetega.

Maitse: Maitse on üpris põnev. Selline viha (ei pea silmas sauna vihta) mõrkjas. Üldiselt nagu klaar maitse, aga see mõrkjus on väga omapärane, mis saabub maitse lõpus. Kogu selles maitses on ka mingi kellerbier-i tunnetus. Väga omanäoline. No ja üldsegi ei ütleks, et halb. Temas on ka veidi koduõlle tunnetust, aga ta on klaari maitsega. Väga põnev õlleke. 

Kokkuvõte: Absoluutselt huvitav õlu. Mis asi see Taher võiks olla googeldamine, ega Hiiu sõnaraamat vastust ei anna. Igatahes on tegemist põneva õllega ja eriti meeldiv on see, et seda kõike väikese 2,9% alkoholisisalduse juures. Kahjuks ei ole ka kodulehel veel seda toodet olemas. Ning ka nende etiketid pole väga informatiivsed. Kuid tegemist on proovimist vääriva õllega. Midagi põnevat väikese alkoholi sisaldusega õlle sektorisse.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Partii: 030322/113 
Õlle tüüpi tahaks teada. Ise ei julge kuhugi liigitada. Untappt annab : Table beer.
PS! Neil on nüüd oma kujundusega korgid ka.

Tootja infot: https://www.xn--hiiullekoda-ifb.ee/olled/

No comments:

Post a Comment