Saturday, August 6, 2022

Lehe - I Am What I Am

Nimi: Lehe - I Am What I Am
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 20%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Belgian Golden Very Strong ALE
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Õlu alkoholi sisaldusega 20%. Nii raju õllega pole ma varemalt kokku puutunud. Ka sellise Very Strong ALE tüübiga mitte. Veidi hirmutav on, aga ehk on ka hea.
Värvus: Pruun
EBC: ?
Vaht: 
IBU: ?

Aroom: No aroom on küll Belgian Strong ALE-i sarnane. Selline karamelline magus ja alkoholi puutega. 

Maitse: Esimene taju on, et see konsistents on üpris paks. Siis maitses nagu alkoholi ei tunnegi, aga järelmaitses tajud, et oled midagi päris alkohoolset lonksanud. Maitse meenutab ka Belgian Strong ALE-i, samasugune karamellisus ja laadne magusus, aga see tugev alkohol tundub ikkagi veidi liig olema. Maitses peidab see alkohol end hästi magusa taha. Ent see soe järeltundmus kõris reedab alkoholi kohaloleku. Mingi kerge selline veini ja konjaki vahepealne võbelus on sellel joogil. Ütleme nii, et huvitavalt joodav õlu.

Kokkuvõte: Seda tüüpi mürsuga kohtun esmakordselt, seega ei oska ma kindlat hinnangut anda tüübitruuduse kohta. Aga Belgian Strong ALE-i meenutab ta küll, seega võib uskuda, et suhteliselt adekvaatne. Aga mulle hakkab tunduma, et see alkoholi volüüm on siiski õlle jaoks liig. Kindlasti kiidan Lehe pruulikoda selle julge katsetuse eest. See võib olla ka hea õppematerjal oma teismelisele lapsele alkoholi ohtusid seletades, et olgu võtame ühe õlle. Ma usun, et noore puhta organismi laastab see väike õlleke korralikult ära. Täismehele sobib ilmselt unerohuks hästi. Üldiselt joodav, aga võib-olla et liiga ekstreemne. Selline "kiiresti pikali" õlu.

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Partii nr. 595.
Tundub et peab kogu kodulehel olevat infot ka tsiteerima:
"I am what I am, and I do what I do. I expect nothing and accept everything.

Kas see on õlu? Võimalik. See on pärmiga kääritatud, linnastest veest ja humalatest jook.
Miks? Naturaalne kääritamine nii kangete õllede puhul loob palju unikaalseid aroome ja maitseid. Patt oleks seda kanti mitte uurida.
Kas see on tõesti strong Belgian golden ale? Tõenäoliselt mitte, aga see oli lähtepunkt.
Mida ma veel peaks teadma? See on väga kange õlu, parim on seda nautida nagu portveini - väikese klaasiga pika aja jooksul."


No comments:

Post a Comment