Thursday, October 3, 2024

Copenhagen Lager (Kodune käsitööõlu pruulmeister: Hardi Anton)

Nimi: Copenhagen Lager (Kodune käsitööõlu pruulmeister: Hardi Anton)
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Lager
Hind: Pruulmeister saatis. Aitäh!
Eelhäälestus: Antud meistri töid olen juba proovinud ligi kümmekond ja alla nelja pole hindeks kujunenud. Meister katsetab erinevate stiilide ja muutujatega, mis on alati põnevad. Laager on selline stiil, et võib minna nii või naa. Samas ootan juba hirmuga esimest pettumust. Ükskord peab see saabuma, aga ehk veel mitte. Ootan mõnusat käsitöö laagrit. 
Värvus: Tumedam kuldne. (veidi merevaigule kalduv) (õrn hägu)
EBC: 6
Vaht: Vahtu tekkis ligi kolmandik klaasi, aga see lahkus üpris kiiresti.
IBU: 16

Aroom:  Aroom on laagerlikult tagasihoidlik. Tunda on veidi humalat ja mingi hapukas spetsiifiline joon. Ilmselt pärm, sest kasutatud pärmilt on õlleke nimegi saanud.

Maitse: Ka maitse üllatab sellise laager õlle kohta veidi suurema hapukusega. Kuid maitse keerab maitse selliseks veidi rokaseks, mis mulle väga meeldib. Meenutab bohemian pilsenere. Ja veidi seda õlut, mida Saku kunagi palju aastaid tagasi tegi. Nimi oli äkki Filtreerimata laager. Üldiselt täitsa mõnus, aga kuidagi hästi kerge karboga. Avades tegi pudel küll ilusat häält, et plehku pole miski saanud panna. Lihtsalt ta on alguses selline pigem keelel peenelt kihisev. Aga laadse järelmaitsega filtreerimata laagrid võik meie turul rohkem olla. Vot selline Bohemian Pils meenub selle õllega. Omapärane ja isemoodi veetlev. 

Kokkuvõte: Kuigi on detaile, mille üle võiks veidi nuriseda, kuidagi imelik karbo ja veidi üllatav hapukus, siis järelmaitse päästab tervikpildi lõdva randmeliigutusega ära. Aga samas see omanäolisus on ka suur pluss. Päriselt, selliseid laagreid võiks poes rohkem olla. Jube kaalumise koht on nüüd, kas panna viiele miinus või mitte. Eks näis.  No olgu idee järgi saaks seda veel paremaks teha, tuleb pisikene miinus.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Kiidan etiketil oleva info mitmekülgsuse eest. IBU ja EBC on mõlemad kirjas. 
Villitud 30.06.2024.
Nagu ülal juba viitasin, siis õlu on saanud nime pärmitüve järgi.

Tootja infot: Kodulehte pole.

No comments:

Post a Comment