Tuesday, October 15, 2024

Pöide - Pirnber

Nimi: Pöide - Pirnber
Päritolu: Eesti (Pöide)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 5,4%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Graf
Hind: 2,69€ + pant
Eelhäälestus: Taaskord pean tõdema, et ammu pole midagi Pöidelt proovinud. Sel korral siis selline huvitavam isend, õlu ja siider või õllesiider või siis lihtsalt Graf. No kõlab igatahes huvitavalt ja kindlasti selliselt, et ämbrikolin on kerge tulema, aga loodame siiski parimat. 
Värvus: Pruun (merevaigu ja kastani vahel)
EBC: ?
Vaht: Vahuloomelt on ta pigem siidri tüüpi jook. Mingi valamise kirme tekkis, aga kadus esimesel võimalusel. 
IBU: 15

Aroom: Väga huvitav, aroomilt on ta pigem mesine, nagu mingi mead oleks klaasis. Lisaks on veel ka mingi puuviljane magusus. Aga jah pimedast peas, arvaks, et tegemis on meeõllega. 

Maitse: Hmh, maitse on esimese tundmuse järgi selline lilleline. Ma kartsin, et ta on rohkem kuhugi siidripoole kalduv ja võib-olla liiga hapukas, aga midagi sellist ei ole. Maitsegi kaldub pigem sinna meeõlle poole, mitte küll selline räigelt magus mead, aga pigem selline meega aetud ALE. Selline sume mahedalt magus mitte ühegi röökiva tooniga maitses. Täiesti omapärane ja seda heas mõttes. Et kui sa tead, et siin mett ei ole vaid pirnimahla kontsentraat, siis suudad pirni ka tabada, aga pimesi arvaks, et mingid nurmenuku õied ja mesi annavad selle maitse. Omalaadne ja äge.

Kokkuvõte: Ütleme nii, et ma kartsin midagi imelikku hapukat ja pärmist. Tegelikult sain aga midagi mõnusat mahedat ja maalähedast. Esimene kokkupuude stiiliga Graf, vähemasti teadlikult esimene. Ja veelkord ütlen, et pimetestis arvaksin, et kasutatud on ravimtaimi ja mett, aga võta näpust, hoopis pirni mahl ja laimi koored. Üldiselt sellise olemusega õlled pole päris mu esimene valik, aga omapära on tal kamaluga ja mõnikord mõni selline juua polegi väga paha mõte. 

Hinne: 5-

Huvitav fakt:  
Pudelil tekst: "Käärib Pirn ja käärib õlu. Maitselt pole väga mõru Stiililt kutsutakse seda Grafiks. meie poolest kasvõi KRAHVIKS!"
Partii: Raske aru saada partiis tähisest   Ka____päev 24 - II

Tootja infot: https://poide.ee/joogid/

No comments:

Post a Comment