Monday, October 7, 2024

Cronus - German Pilsner

Nimi: Cronus - German Pilsner
Päritolu: Saksamaa (Mannheim)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: Pole antud.
Tüüp: Lager / Pilsner
Hind: 1,49€ + pant
Eelhäälestus: Minu teada on Eestis müüdavad Conus õlled Leedus nime all Cronus. Ehk siis tegu on Maxima oma brändiga, mis reeglina mingit erilist gourmet õlut ei paku, aga juua kannatap. Põhiliselt hinna ja kvaliteedi suhte tõttu. Siiani proovitud tooted olid Leedus tehtud, see ala Saksamaal. "Üllatuslikult" pruulikojas, kus valmivad ka Eichbaum õlled. Ehk siis ootan sellist lihtsat säästu pilkut.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Vahtu läks hooga ja rahulikult valades sai seda pool klaasi. Vajub see vaht meeldiva rahuga. 
IBU:?

Aroom: Aroom on tagasihoidlik ja seal on humalaekstrakt. 

Maitse: Maitseb nagu keskmine odav säästu õlu. Lihtsalt, veidi humalaselt ja kergelt mõrkjalt. Ka linnased annavad õige kergelt maitses tooni. Mingeid eemaletõukavaid detaile ma maitses ei leia. Tõele au andes võib vist tõdeda, et see järelmõrkjus on ehk veidi tugevam kui keskmisel säästuõllel. Üldiselt joodav õlu, aga ei midagi erilist. Janu õlleks igati sobilik.

Kokkuvõte: Selgelt näha, et siin üritatakse Saksamaale rõhuda ja veidi rohkem raha säästu õlle eest küsida. Aga ma kahtlen, kas ta on selle poole euro võrra rohkem väärt. Joodav ta on, aga olemuselt ikkagi säästu pilku. Kui ta hind oleks seal euro ringis, siis ma eelistaksin teda nii mõnelegi säästuõllele, aga praegu ma kahtlen, kes meie teed enam tulevikus ristuvad. Aga laager õllede entusiastidel tasub see kindlasti ära proovida. 

Hinne: 4

Huvitav fakt: Cronus on Leedus Conus on Eestis, aga tegemist on sama Maxima brändiga.
Purgil on kirjas, et Reinheitsgebot, aga kasutatud on humala ekstrakti, mitte humalat, ilmselt siis nii ka võib. 
Kui minu andmed on õiged, siis toodab seda õlut sama pruulikoda, mis Eichbaum õllesid.
Alkoholiregistri andmetel on õlle nimi Cronus Pilsner.
Selle õlle tõttu avastasin, et alkoholiregistris on ka kahtlaseid andmeid. Ühele Cronus õllele, mis on ka 0,5L purgis on antud suuruseks 500cl. 

Tootja infot: Maxima bränd koduleht puudub.

No comments:

Post a Comment