Saturday, October 5, 2024

Saku - Toffee ALE

Nimi: Saku - Toffee-maitseline ALE
Päritolu: Eesti (Saku)
Taara: Klaas 0,5L
Alkohol: 6,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: ALE
Hind: 1,49€ + pant
Eelhäälestus: Need Saku maitseõlled on olnud reeglina üpris viletsad. Olen näinud kuidas ka antud isendit kirutakse, seega otsustasin ära proovida. Hirm pettuda on suur, aga alati jääb lootus meeldivaks üllatuseks. Siiski kardan keskpärast jooki.  
Värvus: Kastanpruun.
EBC: ?
Vaht: Tekkis kerge kahenäpu paksune vahumüts, aga vajus kiirelt nulli.
IBU: ?

Aroom: Valamise ajal viskas juba ninna midagi iirise taolist. Üle klaasiserva tuleb mingi keemiarünnak. Seal on küll midagi iirise taolist ja midagi karamelli taolist, aga see on kuidagi väga intensiivne ja keemiline. Lonksu eest tekib väike hirm. 

Maitse: Esimene mõte, mis see nüüd oli. Suhkrusiirup, piparkoogid, mingi ingveri baasil köharohi ja veidi plastikut. Peab tõdema, et need kirujad ei haukunudki vale puu all. Ilmselt need maitseained ei klapi omavahel eriti kokku. Kõige rohkem laulab see ingver selles kooris mööda. Lihtsalt ei sobitu kuidagi komplekti ja on nii spetsiifiline. Kui aroomis võis veel iirise taolist tundmust olla, siis maitses seda enam ma ei tuvasta. See on tõesti päris halb jook.     

Kokkuvõte:  Sellistel hetkedel tekkib minus alati küsimus, et miks. Hunnik vett, toorainet ja raha on ära raisatud ja tulemus ei kannata väga kriitikat ja ma tean, et ma pole ainus, kes nii arvab. Kui eelmised 
Saku maitseõlled suutsid ikka vähemalt 3 välja pigistada, siis siin on asi ikka julgelt viletsam. Eriti huvitav, et kui reeglina Saku toodete esimene partii võib täitsa hea olla ja siis hakkab tase langema, siis no siit pole enam kuhugi langeda. Proovisite, tubli, aga kas väikest proovipartiid ei tehtud, et selline asi läbi läks?  See ingver ei saa nende looduslike maitse ekstraktidega kuidagi koos lauldud ja tulemus on maitsekakofoonia.  Soovitan sellest tootest hoiduda! Lähenemine ainult omal vastutusel.

 Hinne: 1+

Huvitav fakt: Saku õlu millel isegi esimene partii ei kannata juua.
Kurb on ka see, et Saku on täiesti ära likvideerinud õlle põhised korgid. Ilmselt see on väike vihje, et üks laga puha. Aga noh, niikaua kui müüginumbrid püsivad, pole firmal viitsimist ennast liigutama hakata. 
Ma olen näinud ka edukat ingveri lisamist õlle sisse, aga siin läheb see täitsa mööda.


No comments:

Post a Comment