Monday, September 30, 2024

Abbaye De Vauclair - Spring

Nimi: Abbaye De Vauclair - Spring
Päritolu: Prantsusmaa (Arques)
Taara: Klaas 0,75L (šampuse kork)
Alkohol: 6,8%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Biere De Mars / Farmhouse ALE
Hind: 2,49€ + pant
Eelhäälestus: Eelmine sama pruulikoja õlleke, mis tuli samuti Lidlist oli täitsa mõnusasti joodav. Võiks siis lootust hellitada, et ehk ka see. Huvitav, et tegemist on nime poolest kevade õllega, aga reaalsuses on aastaaeg diametraalselt teine. Ootan siis sellist kergelt belgiapärast ALE õlut.
Värvus: Kuldpruun
EBC: ?
Vaht: Kena kolmandik klaasi vahumütsi tekkis ja pool sellest püsib eeskujulikult. 
IBU: ?

Aroom: Aroom on taaskord puuviljane, veidi magus ja pärmise äärega, ehk siis meenutabki Belgia ALE-e. 

Maitse: Maitse on olemuselt ka eeskätt puuviljane ja veidi magus. Muide kirjade järgi on muu hulgas kasutatud pruulimisel ka riisi, aga see maitses ei kajastu, vähemasti selliselt nagu ta on tunda riisiga tehtud laager õlledes. Koriander on tunda hästi kerge joonena, ta ei soleeri, aga maitsest otsides leiad ta üles. Magusa poolest pole ta ka väga jõuline ja alkoholigi ei ole eriti tunda, vähemasti mitte sedavõrd palju kui eelmisel antud pruulikoja õllel Imperiale. Pimetestis arvaks, et ta on mingi Belgian ALE. Kergesti joodav puuviljane ALE. Väga hea, aga mitte suurepärane.

Kokkuvõte: Pean tõdema, et väga suuri erinevusi ma selle pruulikoja kahe erineva õlle vahel ei leidnud. Kuigi mul on vähe kogemus stiiliga Farmhouse ALE, siis vähemalt senise info pealt võin ütelda, et minule teadaolevalt vastab ta stiilile küll. Samas kui võtta arvesse, et tegu on Prantsusmaalt pärit õllega, kuigi stiili päritolu peaks olema Belgia, siis saab ainult tunnustavalt noogutada, sest minu senine keskmine prantsuse õlle kogemus, ei ole just hea. Seega on tegemist täitsa toreda õllekesega, mida võib teoorias isegi uuesti proovida, sest midagi negatiivset tal küll küljes ei ole. Hea klaari maitsega õlu, lihtsalt suurt vaimustust ei tekita. 

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Pruulimisel on kasutatud muuhulgas ka  riis, koriander ja apelsinikoored. Muide eelmisel õllel oli kasutatud apelsiniekstrakti. Samas võib siin olla küsimus ka tõlkes. ;)
Seda õlut toodab selline pruulikoda nagu Brasserie Goudale. 

Tootja infot: Lidl-i turustavate õlledel reeglina kogulehed puuduvad.

No comments:

Post a Comment