Thursday, September 12, 2024

Tanker - Forbidden Desire

Nimi: Tanker - Forbidden Desire
Päritolu: Eesti (Jüri)
Taara: plekk 0,44L
Alkohol: 4,0%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Berliner Weisse with Prickly Pear & Blood Orange 
Hind: 2.49€ + pant
Eelhäälestus: Berliner Weisse on stiil, mis on pigem selline hapukas nisuõlu, mille puhul võib ka väga meeldivaid eksemplare leida, kuid üldiselt ei kuulu see õlle stiil mu lemmikute hulka. Veri apelsinid võiks talle ju põneva maitseserva anda. Eeldan keskpärast, aga ootan üllatust. 
Värvus: Kuldne (väike pettumus, ootasin punakamat.)
Vaht: Vahtu läks ilusalt seda sai ca. veerand klaasi. Vajumises on tunda kerget kiirustamist.
IBU: 4

Aroom: Aroom on pigem pärmine ja kerge meloni tundega. Tsitruseid pole üldse.

Maitse: Maitse hakkab kohe sellise hüpleva hapukusega. Mis juba keelepeal tundub jõuliselt happeline. Tundub selline kiire lonksamise jook, sest suus hoides tundub see hapukus happeline ja veidi isegi valus. Ehk siis tegemist on väga jõuliselt hapu õllega. Ning nagu tavaks, et kui õlu on väga hapu, siis muude maitsete jaoks ruumi ei jää, sest suus tuimestatakse ära. Ehk siis maitse jaguneb kaheks tulihapu sõõmu osa ja tugevalt hapu järelmaitse. Kokkuvõtvalt HAPU!

Kokkuvõte: Kindlasti selle hapu saamine on huvitav protsess ja tulemus on äge, aga kõik see jut kasutatud komponentist purgil on lihtsalt tootmisinformatiivne. Maitsest ei tasu midagi peale hapu otsida. Huvitav kui vanasti kasutati hapukurgi ja hapukapsa vedelikku pohmaka raviks, et kas see hapu õlu aitaks ka pohmaka vastu kuidagi tõhusamalt? Ehk siis hapu sõbrad võivad leida hapu elamuse, aga maitse huvilised midagi peale hapu ei leia. Huvitav, aga hapu.

Hinne 3+

Huvitav fakt: Koduleht kirjutab kergest hapukusest, ma soovitaksin antud juhul vähem tagasihoidlik olla. 
Kui lugesin purgilt veriapelsin, siis eeldasin vähemalt roosakat jooki, aga seda tooni värvis pole.
Proovitud partii: 01 6792. 

No comments:

Post a Comment