Thursday, September 5, 2024

Koch - Kipper

Nimi: Koch - Kipper
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 6,2%
Algvirde tihedus: 15P
Tüüp: IPA 
Hind: 1,89€ + pant
Eelhäälestus: Viimati proovisin Koch pruulikojalt Enigma nimelist IPA-t ja see oli täitsa meeldiv jook. Jääb üle eeldada, et ka tavaline IPA on õnnestunud. Ootan mõnusat IPA-t. 
Värvus: Tumedam kuldne
EBC: 14
Vaht: Kena veerand klaasine vahumütsike tekkis ja osa sellest püsib väga ilusti. 
IBU: 45

Aroom: Aroom on mõnusalt humalane. Veidi tsitrust ja veidi minit magusat puuvilja, ütleksin, et virsikut..

Maitse: Esimesel sõõmul tunnen kuidas maitse algab juba sõõmu ajal kerget mõrkjust peale tõstma. Ning sõõmu järel hakkab see mõrkjus ennast aina peale keerama, ning mõrkjuse kasv jätkub ka järelmaitses. Väga meeldivalt mõrkjas õlleke. Mingeid muid vigureid ma maitses väga ei tähendagi, pole mingit olulist mahlasust ega midagi. Üks selge otse ja omadega IPA. Meeldiv mõnusalt mõrkja IPA.

Kokkuvõte: Polegi mõnda aega sellist õllekest kohanud, mis on suht sirgjooneline, küllaltki mõrkjas ja selle kõige juures hea. Tabab stiili laitmatult, vähemasti minu arust. Oma lihtsameelsuses arvaks, et sellise õlle võiks prooviks võtta isegi tavaliste laager õlledega harjunud õllesõber. Sest tal ei ole mingeid lisavigureid. On vaid selge mõrkjas humala maitse. Lihtne ja lööv. Võib arvata, et kohtun selle õllega veel.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Sõna Kipper tähendab eesti keeles väikelaeva juhti. Ühte sellist võime ka purgil näha. Nimi on väga sobilik IPA õllele, sest IPA sai alguse sellest, et õllele lisati rohkem humalaid, et ta pika merereisi ära kannataks ja värske püsiks.  
Partii number on 24_06. 
Purgile kleebitav etikett on 0,33L purgi formaadis.
Kahjuks pole Koch pruulikoja kodulehte enam aastaid uuendatud, sama kehtib ka nende FB lehe puhul. Samas võib tõdeda, et õlled on paremaks läinud.

Tootja infot: Koduleht antud õlut ei tunne.

No comments:

Post a Comment