Friday, September 13, 2024

Viljandi Vaadimees - Vurle

Nimi: Viljandi Vaadimees - Vurle
Päritolu: Eesti (Viljandi)
Taara: Plekk 0,44L
Alkohol: 5,2%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Milk Stout
Hind: Sõber tõi sünnipäevaks. Aitäh, Martti!
Eelhäälestus: Siiani on mul Vaadimehega ainult positiivsed kogemused. Loodan, et see jätkub. No ja Milk stout on stiil, mis mulle pätis meeldib. Ootan mõnusat mahedat õlleelamust.
Värvus: Must 
EBC: ?
Vaht: Ilus beež vahumütsike tekkis selline neljandik klaasist. Vajub õige veidi kiirustades.
IBU: 25

Aroom: aroom on mahe, kergelt kohvine kergelt röstine.

Maitse: Lonksates tunnen, et konsistents on isegi pisut paksem kui ma arvasin. Maitse on sellise toreda lahti rullumisega nagu punane vaip. Sõõmu alguses tundub suhteliselt tagasihoidlik ja veidi mõrkjas. Aga nagu ta ära lonksad ja suu ka õhku peale saab siis viskab üles kõigepealt midagi magusat mis on oma spetsiifika järgi ilmselgelt laktoos, ning siis sajab veel mingit kakao spetsiifikat. Kuid see sähvatus on korra ja siis kaob , nagu poleks olnudki. Ma võtan enda punase vaiba kujundi tagasi. Pigem on see maitse oma esinemislaadilt ilutulestiku rakett. Kõigepealt läheb peaaegu jälgimatult üles, siis käib korra kõva sähvatus ja paku ja mõne hetke päras on taas pimedus. Aga see sähvatuse hetk on väga võluv. Meeldiv ja omapärane, aga sähvatus võiks pikem olla.

Kokkuvõte: Üldiselt oma olemuselt on ta Milk Stout küll. Selline mahedama poolne, aga maitses selgelt tuntava laktoosiga. Kunagi mu lemmik Milk Stout oli Brewdogi - Jet Black Heart, kahjuks pole seda õlut enam Eestis kohanud. Sellel õlle on ka selle JBH-ga üühiseid jooni, aga maitse võik pikemalt mängima jääda. Muus osa väga tore.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Proovitud partii: 025
Koduleht on neil küll olemas, aga see on kahjuks absoluutselt ebainformatiivne.
No muidugi need absurdsed tekstid purkidel on toredad.
Purgil tekst:
"Vaadimees sattus kord suurde linna
Peen värk - mis seal salata"

Tootja infot: https://vaadimees.ee/

No comments:

Post a Comment