Monday, December 18, 2023

Põhjala - Cosy Nights

Nimi: Põhjala - Cosy Nights
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 8%
Algvirde tihedus: 24°
Tüüp: Vanilla Porter / Porter
Hind: 2,69€ + pant
Eelhäälestus: Porter on Põhjala tehtud, see peaks ju suht kindlapeale minek olema. Ehk siis ootan mõnusat maitsekat porterit. Üteldakse veel, et tegu on talvise vanilliporteriga.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: Et teda vahtu saada tuli ikka veidi meelitada. Siis tekkis kerge pruunikas vahu kihike, aga kadus ta üpris kiiresti.
IBU: 30

Aroom: Aroom on mõnusalt kohvine ja vanilli äärisega. Meeldivalt isuäratav.

Maitse: Ka konsistents on mõnusalt liimjas. Milline maitse magus šokolaadine ja kergelt vanilline. Ma kartsin, et tavalise (mitte imperial) porteri puhul on magusust tagasihoidlikumalt, aga siin on seda ikka üsna tublisti. Täiesti mõnus mekutamise õlu. Juba suus tunned seda magusust, mis keerab siis veidi šokolaadiseks järgneb vanilli triip ja siis keeratakse suhkrut veel peale. Kindlasti leidub palju õllenautlejaid, kes seda õllekest ehk liigagi magusaks peavad, aga mina nende hulka ei kuulu. Üle keskmise magus talvine porter.    

Kokkuvõte: Minu jaoks on taaskord kõik tingimused täidetud. Hea mekutamise õlu. Nagu juba viitasin, siis mõned võivad seda ehk liiga magusaks pidada, aga minu jaoks on tegemist just sellise toreda magustoiduga ja seda alla 10% alkoholisisalduse juures. Kui üldse millegi üle silmi pööritada, siis ühe detaili üle etiketi kujunduses. Pildil on kolm paljast meest radikal kuivavaid trussikuid ootamas ja  keskmine on meie poole anfass. Ning tema jalgevahele on tehtud mingi sota-puta. No ma ei tea, kas ei osatud mingit kunstilist lahendust siis sinna leida või. aga noh, see on tegelikult tühiasi. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: Proovitud partii: 454. 
Kujunduse on teinud Fred Kotkas.

No comments:

Post a Comment