Monday, December 11, 2023

Lehe - May The Sunflower Seeds Grow

Nimi: Lehe - May The Sunflower Seeds Grow
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: plekk 0,33L
Alkohol: 7,0%
Algvirde tihedus: 17,5P
Tüüp: Foreign Stout
Hind: 2,90€ + pant
Eelhäälestus: Praegusel ajal on Ukrainale viitavat õlut kuidagi üllas juua. No ja võiks ju ka loota, et tegemist on ühe mõnusa ja huvitava Stoutiga, ikkagi päevalille seemned. Ootan mõnusat õllekest.
Värvus: Must.
EBC: 64
Vaht: Ilusa pruunika vahumütsi saamiseks tuli teda veidi tagant sundida ja ka siis ei läinud vaht ülekäte. Vajus see vaht aga üpris kiirelt, jääb loota, et see viitab paksule konsistentsile. 
IBU: 30

Aroom: Aroomis on selgelt päevalilleseemneid tunda. Selline kerge halvaa viide on joogil. Veidi on ka päevalilleõli tunnetust.

Maitse: Huuli puutudes võib kohe esimese linnukese kasti ära teha, konsistents on tummine. Ka maitses on üpris tugev halvaa värelus, aga eks meie kandis kipuvad päevalille seemned sageli halvaa koostises olema. Sellelt pinnalt ootaksin isegi magusamat jooki. Sellist vedelat halvaad, aga magusat on selles õlles üpris tagasihoidlikult. tegelikult see polegi väga paha, sest 7% alkoholi sisalduse juures on siin maitset ja rammusust kõvasti.  Maitse on põhiolemuses meeldivalt sametine ja päevalill sobib sellesse kooslusesse väga ilusti, on selgelt olemas, et omapära anda, aga ei muutu tüütavaks. Meeldiv tummine stout.

Kokkuvõte: Lubati päevalilleseemne Stouti ja toodi ka väga soliidselt kohale. Minusugune maiasmokk oleks muidugi nautinud magusamat varianti sellest. Tegelikult ma kujutan ette, et sellest võiks ju mingi imperial variandina  ühe korraliku sõjatapperi saada, mida ma kindlasti ostaksin. Aga ka antud variandis on tegemist igati meeldiva õllega. Maitseküllane ja mõnusalt rohmakas. Millegipärast meenus, kuidas ühe jaanitralli teise päeva hommikul valmistas ühe sõbrantsi isa pohmasalatit, mis oli toorsalat segatud tugevamaitselise päevalille õliga, see pagan sobis sellesse hetkesse nagu rusikas silmaauku. Meeldiv õlleke. Слава Україні!  

Hinne: 5

Huvitav fakt: Partii nr. 773.
Õllenime taustainfo, „Take these seeds and put them in your pockets so at least sunflowers will grow when you all lie down here,“ on Ukraina vanaproua poolt öeldud lause agressorriigi sõdurile, mis on saanud vastupanu üheks sümboliks. Muide päevalill on Ukraina rahvuslill.

Tootja infot: https://lehepruulikoda.ee/beer/sunflower/

No comments:

Post a Comment