Tuesday, December 26, 2023

Purtse - Siidisuka Cherry

Nimi: Purtse - Siidisuka Cherry
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: plekk 0,33L
Alkohol: 5,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Cherry Sweet Stout / Sweet Stout
Hind: 2.99€ + pant
Eelhäälestus: See originaalne Siidisuka oli/on ikka väga hea õlleke. Loodan, et nüüd on talle veel mingi meeldiv vint peale keeratud. Üllatuslikult on alkoholi sisaldus ligi kraadi võrra langenud. Ent usun, et sellest hoolimata on tegu maitsva õllega.
Värvus: Must
Vaht: Kerge pruunikas vahuviirg tekkis kergelt, aga kadus metsiku kiirusega.
IBU: ?

Aroom: Juba valades hakkas ninna kerget kirssi immitsema. Üle klaasiserva polegi see kirss nii domineeriv pigem hoopis kadunud. Üle klaasiserva on tunda laktoosi ja tumedat šokolaadi, millel on kirsitükid sees.

Maitse: Esimese asjana võib tajuda, et konsistents on väga vedel. Maitse ise algab üpris kohviselt, aga keerab üsna kiirelt magusaks ja mõnusalt kergelt kirsiseks. Mulle väga meeldib, et see kirss siin ei karju nagu näiteks Kriekide puhul, kus on see isegi pigem häiriv. Üldpilt on üpris siidine ja mõnus, millel on kerge hapukas toon, mida loob kirss. Maitsed on kenasti tasakaalus. Järelmaitses on miski, mida ma nimetaksin kirsitubakaks. Igati mõnus lonksamise õlu. 

Kokkuvõte: Minu arust igati adekvaatne kerge sweet stout. Maitset on piisavalt kuigi alkoholi pole üleliia palju. Ka lubatud kirss on komponendina ilusasti kohal, aga ta ei röögi liigselt maitses vaid annab enda kohalolekust soliidse peanõksuga märku. Suvel sattusin ka Purtse pruulikoda külastama ja peab tõdema, et toredad inimesed ilmselt teevadki head õlut, nagu minu paljud kogemused on näidanud. Mulle tundub, et originaal Siidisukale jääb ta siiski pisikese sammukese alla, aga kuna see algupärand oli ka väga hea, siis pole kaotus suur. Tõesti meeldiv rahuliku mekutamise õlu.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: 
Purgil on sama tekst, mis algupärasel Siidisukal, aga toome ta veelkord ära:  "1930ndatel tuli Kohtla-Järve põlevkivitehase direktor töölt koju. Pani nahkportfelli nurka ja keeras riigivanema portree näoga seina poole. Tõmbas jalga linnapreili peened siidisukad, pani rahvaviiside plate peale ja hakkas peegli ees puusi hööritama. Las mees teeb, mis mees tahab. Meile meeldib metsikult." 
Jääb vaid tõdeda, et mulle meeldib ka.
Üllatuslikult pole selle õlle kirjeldust nende kodulehel.
Proovitud partii: 23046

Tootja infot: Toode puudub kodulehel.

No comments:

Post a Comment