Monday, December 25, 2023

Lehe - Old Sneaky

Nimi: Lehe - Old Sneaky
Päritolu: Eesti (Keila)
Taara: klaas 0,33L
Alkohol: 16,0%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Imperial Old ALE Rum BA / Old ALE
Hind: 7,40€ + pant
Eelhäälestus: Võiks arvata, et tegu on mingi tõsise mürsuga. Kangust on kamaluga, ehk on samaväärselt ka maitset. Vaadimõlgutisel võiks ju olla. Ootan pidulikku maitseelamust.
Värvus: Pruunikasmust
EBC: ?
Vaht: Ei õnnestunud teda vahtu meelitada, kuigi pingutasin.
IBU: ?

Aroom: Veidi nina klaasiserva poole viies lööb sõõrmeisse tugev rummile omane magushapukas kõrbenud suhkrusiirupi ja alkoholi aroom, millel on kergelt mandli laadne serv. Aroom lubaks küllaltki magusat jooki. 

Maitse: Oh sa püha püss, on küll magus ja hapukas ja alkoholine. Konsistents on ka paks kui liim. Maitses on esimene iseloomulik toon mingi marja siirup, meenutab kangesti aroonia mahla, aga võib ka olla hoopis mustsõstar. Oma üldiselt maitsepildilt kvalifitseerub see pigem mingiks magusaks napsiks. Aroonia/mustsõstra liköör või midagi sellist. Väga raske jalaga jook, astudes lendab tal jala alt lund kahele poole laiali. Niivõrd magus, et ma olen kindel, et sellega annab tapeeti panna. Alkoholi on ka ikka väga selgelt maitses tunda, aga otseselt ta ei häiri, sest nagu mainitud, võib teha näo, et tarbid hetkel hoopis likööri. Aga üldiselt on maitset ikka täie toruga ja ta on üle võlli magus, kuid õnneks mulle sellised väärakad meeldivad. Põnev napsulaadne õlu.

Kokkuvõte: Mulle tundub, et õlle nimest on üks sõna puudu jäänud, "bastard". Sest taolise lisaliite puhul ma tõlgiksin selle nime "Vana Salakaval Raibe." Karta on, et tegemist on ühesalakavala joogiga. Magus nagu nagu Julia Robertsi naeratus, aga samm on raske nagu kõrgema matemaatika doktoritöö. Ning ma kahtlustan, et kui neid mingi kolm tükki sisse keerutada siis hommikul on ikka väga keeruline olla. Kuid kõigest hoolimata on see "Vana Salakaval" oivaline mekutamis objekt. Selle tugeva alkoholi tundmuse ja magususe tõttu jääks pimetestis tema sugulus õllega vaid aimatavaks. Kergelt libisev, raskejalaga talvenaps. Sobib suurepäraselt sõpradega koos, väikestest klaasikestest proovimiseks.

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Partii nr. 889.
Huvitav, miks Lehe paljusid oma pika säilimisajaga BA õllede pudelikorke ei vahata? Kas tõesti vaid majanduslikel kaalutlustel. Müügi perspektiivis lisaks see küll atraktiivsust.
Antud isendi BB on aastal 2027.  

No comments:

Post a Comment