Tuesday, August 1, 2023

Tanker - Must Kapten Burbon BA

Nimi: Tanker - Must Kapten Burbon BA
Päritolu: Eesti (Vaida)
Taara: Klaas 0,33 L
Alkohol: 9,4%
Algvirde tihedus: pole antud
Tüüp: Bourbon Barrel Aged Imperial Stout
Hind: 5,80 + pant.
Eelhäälestus: Hiljuti sai proovitud Tankeri uuemaid BA asju. See on juba vanur. BB 2019 0ktoober. Aga sellised joogid peaksid ju ajaproovile hästi vastu pidama. Pealegi on ta viisakalt oma esinduslikus karbis seisnud. Eks näis, üle keskmise ehk on ikka.
Värvus: Must
Vaht: Ilus pruunikas vahumüts tekkis ja vajub üpris rahulikult.
IBU: ?

Aroom: Esimene asi, mis ninna kargab on mingi maitsetaim peterselli laadne (leskputk). Ning selle alt tuleb selline veidi magus kohvine stout, millel on burbooni ääris.

Maitse: Esimene mõte on, et konsistents on üllatavalt vedel. Aga maitse poolest selline mõnus kohvine ja mitte liiga magus stout. Algab maitse sellise kerge kohviseguse lainega, mist läheb päris julget mõrkjaks, seejärel pääseb magusus esile ja silub veidi mõrkjuse nurkasid ja järelmaitses ilmutab end burboon(i vaat).Arvata on, et tema keha on aastad õhemaks lihvinud. Ega ta praegugi väga kõhna ei ole, aga no selline sale, õige pire ülekaalule kalduv. Natuke pääseb maitses ka alkohol esile, arvan et seegi tuleneb pikast ootamisest. Aga üldiselt on ta viisakas Imperial Stout.

Kokkuvõte: Jah, selliseid youngtimereid proovides, tekib tugev tunne, et keldri tagumist otsa peab vist vaikselt lahti korkima hakkama. Sest seal on vanemaidki jooke ja kui nad oma hambaid ikka niimoodi kaotavad siis oleks kurb avada, mõni õlu mis vanasti oli umbe hää, aga nüüd on vaid mälestus sellest. Igatahes, antud õlle puhul pole mul värskega võrdlusmomenti, seega räägin sellest mida kogesin. Oma soliidsest east hoolimata oli tegu ikkagi hea õllega. See õlu tuleb ju ajast, kus Tanker oli esinduslik õlletootja ja ei olnud massõllede sektorisse trügimisega rinnaesist plekke täis ladistanud. Igatahes kui kuskil veel näete, või hoiate mõnda sellist keldris kinni, siis soovitan ta ära proovida. Hetkel on tegemist igati normaalse õllega(sõltumata vanusest).

Hinne: 5-

Huvitav fakt: Tegemist on siis tankeri vana hea "Black Pearl" seeriaga. Eelmiste Tankeri BA õllede puhul arvasin, et see seeria on uus, aga näed, eksisin. Muidugi peab tunnistama, et pudelis ja karbis pakutuna, mõjuvad selle seeria tooted palju eksklusiivsemalt kui lihtsalt purgis.
Seeria number võis olla proovitud õllel 34.

Tootja infot: Kodulehel toode puudub.

PS! Klaasi lõpu osas tekib kahtlus, et alkoholi võis selles pudelis isegi rohkem olla. 

No comments:

Post a Comment