Saturday, August 12, 2023

Purtse - Tai Boh

Nimi: Purtse - Tai Boh
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 6,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Amber Lager / Mandariini Laager
Hind: Sõber tõi sünnipäevaks. Aitäh, Martti!
Eelhäälestus: Pudeli kujundus erineb veidi tavalisest Purtse toodangus, aga lisa infona näen, et õlu on pruulitud koostöös restoraniga Tai Boh, no eks sellest ka see nimi. Ja pudelil viidatakse ka mandariinidele, ehk on midagi põnevat. Amber Lager on üldiselt õllestiil, mis mulle istub.
Värvus: Tumedam merevaik.
Vaht: Tekkis ilus mütsike, aga enamus lahkus veidi kiirustades, viimane kiht vajub rahulikumalt.
IBU: 25

Aroom: Kerget laager õllele omast humalt kerkib siit ja karamelli ja kui veidi otsida leiab ka mandariini üles.

Maitse: Ära sa märgi täitsa meeldiv amber laager. Hakkab maitse rohke karamelliga, millele ka värvus viitas, ning siis ujub seal vahelt välja mandariini koor. Kui see üldpildis üpris magus karamell ära vajub siis korraks kargab mandariin täies ilus välja ja lõpus jääb suhu kerge mälestus mandariinidest, umbes nagu peale jõule. Kuskile seal maitse esimeses otsas on ka üpris palju alkoholi tunda. Aga laias laastus täiesti meeldivalt joodav õlu.

Kokkuvõte: Lubati mandariine ja pakuti ka, no mille üle siis nuriseda. Ega polegi midagi nuriseda, mõnus matsakas magusapoolne ja puuviljane õlleke. Maitset on mõnusalt ja see on meeldiv. Üks väga eesrindlik Amber Lager.  

Hinne: 5

Huvitav fakt: Pudelil on tekst: "If they can make a duck taste like oranges, then we can make a beer taste like mandarins." Nagu ütlesin juba alguses, et pudeli kujundus ei röögi nii nagu üldiselt "PURTSE!", aga see sama nunnu pontsakas pudel ja kork on esimesed, mis reedavad päritolu.

No comments:

Post a Comment