Wednesday, August 9, 2023

Staropramen - Granát

Nimi: Staropramen - Granát
Päritolu: Tšehhi (Praha)
Taara: Plekk 0,5L
Alkohol: 4,8%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Amber Lager 
Hind: 1,99€ + pant
Eelhäälestus: Ütleme ausalt selle õlle nimi ja värvivalik tegid mind väga ettevaatlikuks. Näeb välja nagu tavõiks olla mingi õllemahla segu, aga purki uurides ilmnes, et ei olegi nii. Nii jääb püsima lootus juu ühte normaalset tšehhide masslaagrit.
Värvus: Merevaik
EBC: Pole antud
Vaht: Ilus müts tekkis ja vajus täitsa rahulikus tempos.
IBU: 26 (BU)  Kodulehel on mingi skaala, mis näitab, et pigem kaldub mõrkja poole.

Aroom: Aroomist kerkib põhiliselt jõuliselt karamelli ja värvust vaadates võiks teda seal ka omajagu olla. 

Maitse: Njaa, täitsa üle keskmise amber. Maitse algus on küllaltki mõrkjas ja see mõrkjas joon jääb teda ka saatma kuni järelmaitseni. Aga sõõmu ajal kerkib peale mõrkjat üles ka karamelline külg, mis mulle tegelikult täitsa meeldib. Pime testis arvaksin, et tegu ongi mõne Müncheni punasega. Pean tõdema, et see maitseb mulle isegi rohkem kui tavaline Staropramen. Väga korralik Amber Lager. 

Kokkuvõte: Sel korral on läinud tõesti õnneks, sest legendaarse õlle vennastoode on täitsa joomist väärt. Ega meil pole sellised punaseid masslaagreid väga palju poest võtta. Kunagi olid ka venemaal tehtud punased täitsa suupärased, aga sõjatõttu neid enam meile väga ei sattu. Muidugi see pakendi välimus on, vähemalt minu jaoks, väga eksitav. Ma tõesti kartsin, et see on mingi mahlaõlu, aga võta näpust igati korralik Amber. Võite julgelt proovida.   

Hinne: 4+

Huvitav fakt: Google tõlkija väidab, et granat tähendabki granaati.
Mõrkjuse mõõtühikuks on märgitud purgil IBU asemel BU.

Tootja infot: https://www.staropramen.com/our-beer/granat

No comments:

Post a Comment