Monday, August 21, 2023

Duvel - Original

Nimi: Duvel - Original
Päritolu: Belgia(Breendonk)
Taara: Klaas 0,33L /0,75L (Vutlaris)
Alkohol: 8,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Belgian Strong Blond / (UT) Belgian strong Golden ALE
Hind: 3,59€ + pant
Eelhäälestus: Belgian Strongid on mulle üldiselt meelejärele, seega loodan, et ka antud isend pakub mõnusa joomise elamuse. 
Värvus: Kuldkollane
EBC: ?
Vaht: Ilus poolde klaasi mütsike tekkis ja vajub väga rahulikult. 
IBU: ?

Aroom: Väga jõuliselt puuviljase aroomiga, millel on ka selliseid hapukamaid noote hulgas. Aroom on paljulubav.

Maitse: Ka maitse on väga otse ja omadega puuviljane. Samas on ka maitse teises osas selline mõrkjas joon. Väga maitseküülane õlu. Maitse esimene pool kandub veidi sellise kuiva puuviljaveini kanti ja lõpu osa on nagu bitter. Puuviljane ja samas mõrkja, aga kasutatud humalad jäävad küllaltki tahaplaanile, aga kuna maitset on siis ega neist väga puudust ei tunnegi. Õige veidikene võib maitses alkoholi tajuda. Maitsev Belgian strong.

Kokkuvõte: Juba pudelit vaadates meenusid Belgia kuldsed draakonid ja muu säärane kraam ja see õlu kannab oma ootused ilusti kohale. Maitsev, puuviljane ja õige veidi annab alkohol endast maitses teada. Samas ka mõnusalt mõrkjas. Ma usun, et belglaste sõber saab sellest mõnusa suutäie. Peab küll tõdema, et parim enne lõppes tal eelmisel kuul, aga sellise õlle puhul on see 22 päeva lubatud vea piires. Korralik Belgian Strong.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Duvel pruulikoda on olnud erapruulikoda juba 4 sugupõlve järjest. Pudelil on ka valamise õpetus, seda tuleb teha nimelt 45 kraadise nurga all. Pean tunnistama, et natuke eksisin selle vastu. 
Tegemist on ka RateBeer Top 50 õllega.

Tootja infot: https://www.duvel.com/en/the-beer/duvel

No comments:

Post a Comment