Tuesday, April 4, 2023

Purtse - Väike Tuhamägi VT

Nimi: Purtse - Väike Tuhamägi VT
Päritolu: Eesti (Purtse)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 9,5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Vanilla Tonka Porter / Baltic Imperial Porter
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Näib, et tegemist on Tuhamägi eriversiooniga. No ja see Tuhamägi oli ikka priima jook. Kuna tegemist on väikse Tuhamäega, siis loodan, et elamus on peaaegu samaväärne, ning kui elamus on natukene väiksem, siis see on ilmselt lubatud.
Värvus: Must
Vaht: Veidi pidi teda vahule meelitama, aga kui tuli siis oli vaht ilus tumebeež ja vajus rahulikult..
IBU: 60

Aroom: Juba kaugelt klaasi servast eemalt tuleb mõnusat vanilli lõhna, mis lähemal nuuskimisel seguneb tumeda šokolaadiga. Aroom lubab magustoitu.

Maitse: Mälu järgi ütleks, et konsistents on tõesti veidi õhem kui tavalisel tuhamäel. Aga maitset on piisavalt. Algab maitse mõrkjasmagusa šokolaadiga ja maitse teises pooles ratsutab sisse vanilli hõng. Magususe poolest kaldub veidi konservatiivseks. Igatahes Tuhamägi ta on ja veidi väiksem kui tavaliselt. Seega nimega on täppi pandud. Maitselt on ta siis väga hea vanillje porter.   

Kokkuvõte: Selline suure magustoidu ja lihtsalt hea porteri vahepealne toode. Rohkemat kui lihtsalt hea porter, aga suure magustoiduni ei küündi. Aga kui kõik porterid oleks sellised oleks maailm palju parem paik. Kuid hetkel e-poodi uurides tundub, et hetkel see õlleke enam saadaval ei olegi. Eks proovitud pudelilgi oli PE- juba veidi üle, aga sellist tumedat see fakt ei morjenda. Kui teil kuskil keldris veel vedeleb, siis kiirustama ei pea. 

Hinne: 5

Huvitav fakt: Pudelil on täpselt sama tekst, nagu tavalise Tuhamäel.
Pudelil on tekst:  "Meie mäed pole pudrust, vaid tuhast. Aga magusad on nad siiski, sest nad on üleni meie. Nende otsa ei roni pühapäevaalpinistid, vaid lumelaudurid ja mudased roomikud. See, mis teiste silmis jäätmeprügila, on meie jaoks kullaauk. Ja kui keegi arvab, et siin pole ilus, siis meie ütleme: “Tuhka kah.” Meile meeldib metsikult.." 
Jääb taas tõdeda, et mulle meeldib ka.
Huvitav kas see VT tähistab Vanilla Tonkat või Väikest Tuhamäge? Noh, tegelikult vahet pole ju. 
Ma olen seda ka varem ütelnud, aga need Purtse pudelid on ka toredad ja teistest eristuvad.

Tootja infot: https://www.purtsepruulikoda.ee/ru/olled/vaike-tuhamagi-vt

1 comment:

  1. Teisel poolkeral levinud pudel. Red Stripe äkki isegi kohalikus võrgus saadaval.

    ReplyDelete