Friday, April 14, 2023

Browar Nook - Kafagarbo S.B.S. Colombia BA

Nimi: Browar Nook - Kafagarbo S.B.S. Colombia BA
Päritolu: Poola (Kielce)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 10,3%
Algvirde tihedus: 30%
Tüüp: Russian Imperial Stout Barrel Aged
Hind: Sõber andis. Aitäh, Eron!
Eelhäälestus: Russian Imperial Stout BA, no see ei saa ju halb olla. Samas Poola, no see õige veidi teeb ohtlikuks, sest nende massikad on sageli isegi hirmsamad kui meie omad. Samas võiks loota, et väikepruulijad on ka ikkagi ka meistrid.
Värvus: Must
EBC: ?
Vaht: No ma üritasin, aga ta lihtsalt keeldus vahtu minemast.
IBU: ?

Aroom: Juba valamise käigus lõi toa sellist magusat ja üpriski alkohoolset lõhna täis. Üle klaasi serva on ta selline magus ja mingi peene hapuka joonega. Barbarissi komm vaniljega. See rumm annab talle pigem isegi sellise sherry varjundi. Ning ka alkoholi on aroomis tugevalt tunda ja suhkrusiirupit. Aga maitsemeeled paneb see aroom küll valmis nagu noore koera, kes jälgib palli, mida kohe viskama hakatakse.

Maitse: No loomulikult, see õli ei saanudki vahtu minna ja tal on null karbot. See teeb ta veidi imelikuks. No mitte mingit kihinat. Ei no ikka päris imelik. Tundub nagu oleks tegu lahtise korgiga seisnud õllega. Mingi kuradi imelik nõks on juures sellel, kuidas ta suus mõjub. Maitse on alguses selline magus-hapukas ja siis läheb üle kirsi-vanilje-rummi-suhkrusiirupi seguseks. Kurat, no miski on siin paigast ära. Üldiste maitsekomponentide poolest võiks ta ju maitsev olla, aga on selline neeeeh. Üllatavalt on maitses alkoholi tiba vähem tunda kui aroom ähvardas, ent siingi on teda päris palju. Ja see rummi kurv selles maitses pole ka mingi üleliia meeldiv värk. Magus ta on, aga ka see magusus pole kuidagi väga meeldiv. No ei ole selline õlu mille igat järgmist sõõmu ei jõua ära oodata. Võin julgelt väita, et seni proovitud õlledest konkurentsitult kõige viletsam BA.  

Kokkuvõte: Peab tõdema, et kahjuks samastub ta Poola massikatega. Ei ta ei võrdu nendega, aga on samamoodi kehv lihtsalt omal tasemel. Pagan, siin tahaks teist arvamust kõrvalt saada. Maitses on elementidena kõik luksusauto jupid olemas, aga kokku on ikka pandud Polski Fiat. Vilets õlu. 

Hinne: 3+


Huvitav fakt: Pudelil pole parim enne kuupäeva, on vaid villimise kuupäev, milleks on 26.01.2021. Pudelid on ka nummerdatud. tegemist oli pudeliga 00374. See on reaalselt vist kõige viletsam BA ja ka kõige viletsam Imperial Stout, mida olen proovinud. Okei no see Lidlis Imperial Stouti pähe müüdav asi oli ikka viletsam.
Eriti kahtlane on see, et pudeli põhjas pole setet.

Tootja infot: Kodulehel neil erilised puuduvad. On ainult need, mida nad ilmselt pidevalt toodavad.

No comments:

Post a Comment