Monday, April 10, 2023

Pihtla - Väike Saaremaa

Nimi: Pihtla - Väike Saaremaa
Päritolu: Eesti (Pihtla)
Taara: Plekk 0,33L
Alkohol: 4,1%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Pale Ale
Hind: Sõbrants tõi kinkepaki etendusele lillede asemel. Aitäh, Rella!
Eelhäälestus: Üldiselt Pihtla on ikka pigem head õlut, teha sisekõne puhul oli mulle sattunud mingi kipakas variant, aga ehk oli tegemist praak pudeli või kehva partiiga. Antud õllest loodan kerget janu kustutajat.
Värvus: Kuldne
EBC: ?
Vaht: Läks ilusti vahtu ja hoiab kerget mütsi väga soliidselt.
IBU: 21

Aroom: Aroom on mõnusalt kergelt tsitruse humalane ja väike odra vari on võimalik ka aroomist üles leida.

Maitse: Maitse ongi see mida ootasin, kerge humalane ja meeldivalt mõrkjas. Peaks ütlema, et mõrkjust on isegi tiba rohkem kui oleksin osanud oodata. Kuid oma kerguse ja madala alkoholi taseme juures ei jää ta kuidagi vesiseks. Selliseid kergeid suve õllesid ootaksin veel meie meistritelt. Ma tean, et neid on, aga noh, veel. Aus väike õlu.

Kokkuvõte: Enda kategoorias teeb oma töö filigraanselt ära. On kerge ja värskendav, aga ei muutu vesiseks. Sellist nööri mööda käivat tulemust saavutada pole sugugi kerge. Siin kohal teen tunnustava noogutuse Saaremaa meistrite suunas. Alaga õlu nimest ja läheb ilusti tervikuna lõpuni välja. Hea väike õlu.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Purgil olev kiri väidab, et tegu on Eesti vanima väikepruulikojaga. Proovitud partii 5. Purk kannab ka märgist Saaremaa ehtne toode. Veel ütleb purk, et "Kerge, mahlane ja värskendav – just nagu puhkus Saaremaal, ükskõik millisel aastaajal." (Nõustun.)

No comments:

Post a Comment