Tuesday, April 25, 2023

Pühaste - Silver Series 2020 - Impetus Noir

Nimi: Pühaste - Silver Series 2020 - Impetus Noir
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L (Vahatatud kork)
Alkohol: 12,5%
Algvirde tihedus: 27P
Tüüp: BA Imperial Stout / Imperial Stout
Hind: Sain hea hinnaga.
Eelhäälestus: Mis siin ikka pikalt keerutada, Pühaste Silver Series on siiani kõik kümnesse lasknud. Ootan ühte maitseküllast jumalikku magustoitu. Ma eeldan, et reaalselt lähevad vahad suvalises järjekorras peale, samas jääb siiski väike lootus, et kuldne vaha on vihjeks, et siit suleb crème de la crème.  
Värvus: Must
Vaht: Vahu saamiseks palju ei pidanud vaeva nägema. Ilus pruun vaht tekkis, aga kadus üpris kiirelt.
IBU: ?

Aroom: Aroom on igatahes küll vägagi paljulubav. Magus ja šokolaadine. Tunda on ka suhkrusiirupit, aga burboon on vähemasti aroomis küll väga tagasihoidlik. Aga sõõmu ootama paneb see aroom küll.

Maitse: Esimene sõõm on nagu piltilusa neegrikuninganna matsakas suudlus. Ma ilmselt ei pea mainima kui ränkraske kehaga see jook on. Muide erinevalt aroomist on maitses see burbooni geen selgesti tunda. Ei ta ei röögi, aga ta on täpselt omal kohal, andmas mõnusat värvingut sellele õllele. Kusjuures ta ei ole imalalt magus, nagu mulle üldiselt meeldib, aga see keskastme magusus on siin täpselt sobilik, ehk ma ei tunne et vähe oleks magusat. Iga imetillukese sõõmu järel õllekest suus hoides tunned, kuidas silmad iseenesest kinni vajuvad ja kogu meelte süsteem keskendub maitsele. Magus, kohvine ja burbooniga ääristatud meistriteos. 

Kokkuvõte: Taas üks õlleke mille puhul, vaatad iga sõõmu järel murelikult, et teda on klaasis vähemaks jäänud, sest sa ei taha, et see lõppeks. Lihtsalt oivaline. Ma juba ootan seda ühte Silver Series õlut, mis kohe kuidagi ei lähe, et ta oleks see erand, mis kinnitab reeglit. Lihtsalt oivaline kui maitsev see jook on. Minu maitse eelistuste juures oleks neli head õlut korraga juua üpris kallis ja tervistkahjustav lõbu. Aga ega head asja ei peagi korraga palju saama. Selliseid pärle tulebki ühekaupa klaasi poetada, et täit naudingut saada. Kui kellelgi see veel keldris seisab, siis võin rahustada, et ta on endiselt hea. BB-d on ka ligi 1,5 aastat alles. Aga kui kuskilt sellise kätte saate siis nautige. Mina soovitan!

Hinne: 5+

Huvitav fakt: Õlu on laagerdunud Heaven Hill burbooni vaadis. 
Huvitaval kombel on see juba kolmas BA, mis on nendes vaatides kogemusi omandanud. Ju saadi kunagi hea ports neid vaate.
Selle õlle nimi lahti kodeeritult oleks vist, "Edasi viiv must jõud" või midagi sellist.

No comments:

Post a Comment