Monday, August 8, 2022

Lihtne nisuõlu väikese õunaga (Kodune käsitööõlu, pruulmeister S. Vaask)

Nimi: Lihtne nisuõlu väikese õunaga (Kodune käsitööõlu, pruulmeister S. Vaask)
Päritolu: Eesti (Tallinn)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: ~5%
Algvirde tihedus: Pole antud
Tüüp: Nisuõlu / Hefeweizen
Hind: Tänutäheks taara eest sain. Aitäh!
Eelhäälestus: Seni on see meister täitsa tublisid kodupruule teinud. Noh vähemalt need olid joodavad, mida olen saanud proovida. Nüüd on järg nisuka käes. Pole üldiselt selle liigi fänn, aga olen alati avatud üllatusteks, nagu Kriekiga juba suudeti selle meistri poolt pakkuda.
Värvus: Kuldne (Taaskord lõpuni klaar)
EBC: ?
Vaht: Tekkis selline ilus müts ja vajub meeldivalt rahulikult.
IBU: ?

Aroom: Valades oli juba tunda sellist veidi keemilist õuna. Üle klaasi serva meenutab ta pigem mingit õunasiidrit. Henry Westons või midagi. Pärmi oluliselt ei tunne, äkki polegi Hefewizen vaid mõni teine nisuõlle liik.

Maitse: Ka maitselt meenutab ta esimese hooga naturaalset õunasiidrit. Ent ka siin tekkib järelmaitses sellele õunale mingi keemia nüanss juurde. Mingit nisuõlle pärmi siin küll tunda ei ole. Pimetestis peaksingi teda pigem õunasiidriks, mõneks selliseks kallimaks, sest mida naturaalsem siider seda veidram maitse (vähemalt minu arust on see kolleratsioon selline). Igatahes kerge ja klaar jook, mida maitsejärgi mingiks kodupruul õlleks küll ei taipaks pidada. Üpris õrn õllekonservi komplekti maitse on see, mis teda reeta võib. Aga kodupruuli kohta väga tubli sooritus.

Kokkuvõte: Peab tõdema, et ka see õlleke oli pigem positiivne üllatus. Ehkki jah veidi klaasis soojenedes hakkas konservipruul ennast reetma. Aga selle konservi maitse peitmine nõuab ka juba oskusi. Nagu ütlesin, et pigem meenutas alguses puidust korgiga siidrit. See õlleke on muide pruulitud õunasiirupiga. Korralik kodupruul, aga ei midagi rabavat. Tubli sooritus ikka.

Hinne: 4-

Huvitav fakt: Esmamaitsmisel meenutas pigem siidrit. Nisuõlle kohta väga klaar.
Kõigil antud meistri pudelitel on ilus kujundatud silt. Kahjuks on see üks kõigi jaoks ja konkreetse õlle kohta infot ei evi. 
Etikett viitab ka Tallinna Tehnikaülikoolile (Täpsemini selle Akadeemilisele Naiskoorile) ja seda on tunda ka koostise kirjelduses. Nimelt esimene koostisosa on divesinikoksiid. :)

PS!  Korgile on kirjutatud N mitte Z. tänasel päeval on see täpsustus vist vajalik.

Tootja infot: Puudub.

No comments:

Post a Comment