Tuesday, August 16, 2022

Pühaste - Poteito Potato

Nimi: Pühaste - Poteito Potato
Päritolu: Eesti (Tartu)
Taara: Klaas 0,33L
Alkohol: 9,5%
Algvirde tihedus: 22P
Tüüp: Baltic Porter
Hind: 1,50€ Pant sees (Laomüügilt)
Eelhäälestus: Kartul kartulas, nagu mulle meeldib seda fraasi kasutada. Ilmselgelt on tegemist kuidagi kartulitega. Mis siin salata, Pühaste tumedad ei ole pettumust tekitanud, seega loodan seekikord naudingut.
Värvus: Must
Vaht: Ilus pruun vaht täitis valades ligi pool klaasi. Püsib ilusti.
IBU: ?

Aroom: Magus. Pudelil lubatud kardemon on hästi õrnalt taustal ka olemas. Ja kui kõvasti otsida võib leida ka midagi, mida võiks kartuliks pidada.

Maitse: Esimene taju on see, et keha on taaskord maadlejast karu oma. Maitses jääb selline suhu selline hõng, nagu kunagi oli vanaema juures maal, selles kapis, kus hoiti komme, küpsiseid ja kringli tegemiseks maitseaineid. Ilmselt see ongi see kardemon, aga ta on nii meeldivalt kohal, et sa tunned teda, aga ta ei soleeri, nagu osade belglast puhul. Ta istub seal nagu virtuoos orkestris, kelle mängu sa kuuled ära, aga ta pole esimene viiul. Nii meeldivalt tasakaalus. Üks asi tuleb veel meelde, köharohi Pertussiin nõukaajast. Seda on praegugi, aga ta pole enam nii magus. Või on siis lihtsalt magusat rohkem saada, siis pidi teesklema köha, et seda head nektarit saada. Jääb vaid kerge küsimus, "Kus kartul on?" Ilmselt põllul, sügis ju läheneb. Maitsev hõrgutis, nagu arvata oli.

Kokkuvõte: Tore, et ma seal laomüügil tagumisse nurka ka sukeldusin ja sellise toreduse sealt leidsin. Läheneva BB ja partii numbri (ja ka hinna) järgi võib eeldada, et see on juba veidi aega tagasi tehtud õlleke. Põhiliselt tahaksin välja tuua kardemoni, mis ei soleeri, aga on selgelt kohal. Maitsest lähtuvalt arvan, et aitab ka köha vastu. Selle õlle ainus probleem on see, et tahad teist veel. Õnneks tegelesin ma selle probleemiga preventiivselt.

Hinne: 5

Huvitav fakt: Mõnus kardemoni tasakaal. Ta on vist teine kartuliga aetud õlu siin blogis.
Proovitud partii: 318.

Tootja infot: https://puhastebeer.com/tooted/hooajalised/poteito-potato

No comments:

Post a Comment